torsdag 22. august 2019

Hormonell blødning eller mensen

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon. Skulle hatt mensen idag eller i morgen, men fikk den på søn.


Hvordan kan man se forskjell på en hormonell blødning og mensen ? De kan blø mellom menstruasjonene, blødningene kan utebli eller de stanser ikke.

Hva er forskjellen mellom vanlige p-piller og minipiller? Den første mensen kommer mellom og år, oftest mellom og år. Kirste er det meget stor forskjell på hva kvinner oppfatter som stor blødning.


Sjelden eller ingen blødning skyldes som regel hormonell. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen.


Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte. Dersom du bruker hormonell prevensjon, kan det være en årsak til blødning utenom forventet menstruasjon.

Du kan utsette mensen med hormonell prevensjon. Hormonelle årsaker er veldig vanlig. Jeg ville virkelig ikke tenkt på kreft i det hele tatt i ditt tilfelle.


Det du skal gjøre, er følgende: Se dette an i litt mer tid en del dager, kanske en uke eller to, og der er enhver grunn til å tenke seg at blødningen opphører da. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.


Dette kommer an på om livmorslimhinnen din tåler hormonbehandlingen eller ikke. Det er jo ikke slik at man må blø regelmessig, men hvis det er slik at du ofte blør uregelmessig anbefaler jeg deg heller å ha mensen én gang i måneden. Ifølge Johannessen kan også spiral gi uregelmessige blødninger.


Mensen eller menstruasjonen, som det opprinnelig heter, er egentlig en blødning som kommer fra skjeden en gang i måneden. Den kommer når et modnet egg fra eggstokken ikke har blitt befruktet etter at det ble sluppet fra eggstokken to uker tidligere. Dette er spesielt vanlig når du nettopp har startet på behandlingen, bruker p-piller til å hoppe over mensen eller du for eksempel har byttet p-pillemerke. Hos de fleste kvinner kommer menstruasjonen nokså regelmessig, men det er normalt at den varierer opptil fem dager fra gang til gang. Er variasjonen større, kalles det uregelmessig menstruasjon.


Menstruasjon, mens , er en periodisk opptredende avstøtning av livmorslimhinnen (endometriet) som ytrer seg i blødning fra skjeden. Vanligvis finner menstruasjonen sted hver fjerde uke og varer som regel i 4–dager. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet.


Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker.

To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg