onsdag 16. oktober 2019

Negative sider sykepleier

Greieste svaret er å si at det ikke er opp til en selv å vurdere seg selv. Du får ringe å høre med mine referanser om jeg har noen negative sider. På den måten unngår du hele spørsmålet. Arbeidsgiver vil jo sjekke opp referanser uansett.


Så den vil jo komme med i prossessen. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Om noen spør deg om du har noen negative sider og du blir helt stille - eller sier at du ikke har noen - serverer du en kullsvart løgn, og det er aldri smart i en intervjusituasjon.


Spørsmål om hva som er dine svake sider er svært vanlig i jobbintervjuer. Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar. Siden det er så mange erfarene sykepleier som henger på denne siden tenkte jeg at jeg skulle benytte anlendingen til å spørre om noen her hadde lyst til å fortelle meg litt om sin hverdag som sykepleier , hva slags oppgaver har du? Andre positive sider er å få jobbe med mennesker, en lærer stadig noe nytt, det er et ufordrende yrke med mye ansvar.


Jobben føles meningsfull ut ved at man hjelper andre. En jobber i team med andre sykepleiere, leger, fysioterapeuter etc. Negative sider : Lønnen er dårlig og kunne absolutt vært bedre.


Sist jeg var på jobbintervju, sleit jeg skikkelig med å liste opp mine postive og negative sider ! Endte opp med å svare noe så dumt ala mine negative sider er at jeg er skikkelig dårlig på å forberde meg på slike spørsmål. Fikk jobben da, men da trengte de virkelig folk og det var en delttids. Uansett alt det negative , så elsker jeg denne jobbe, og begynner snart på utdanning som helsefagarbeider! Jeg er kjempeglad i flere av brukerne, man får et ekte forhold til de!


Jeg vil være ute i feltet og ikke bli sykepleier til tross for alt det negative som blir sagt om helsefagarbeideren, så er det et kjempeyrke som gir en utrolig mye! Som sykepleier må du kunne lede og ta ansvar for samarbeidet. Noen sykepleiere velger å ta videreutdanning og spesialisere seg. Da kan du blant annet bli jordmor, helsesøster, barnesykepleier, anestesi-, operasjon- eller intensivsykepleier. Du må ha autorisasjon for å jobbe som sykepleier.


På karrierenettstedet Wetfeet. Svake sider er vanskelig, ser her ut som du prøver å snu negative sider til positive sider bortsett fra den første. De fleste arbeidsgivere gjennomskuer det. Eneste grunnen til at jeg har brukt det spørsmålet når jeg har jobbintervju er for å sjekke om den man intervjuer er ærlig. Dermed blir det viktig å være bevisst på hva slags signaler en gir (13).


Overføring av holdninger er ikke bare negativt. En kan vise gode holdninger som andre adopterer og gjør til sine. Hvordan en sykepleier presenterer innholdet og deltar i en rapport skaper et førsteinntrykk i forhold til hennes profesjonalitet overfor kolleger (10). I likhet med Wølstad-Knudsen i Fagforbundet mener Nilsen at en sykepleier som jobber som ambulansearbeider, skal lønnes som det han er ansatt som. Dagens sykepleierutdanning er ikke særlig rettet mot prehospitalt arbeid.


Med en ny paramedic-bachelorutdanning vil det ikke være grunnlag for en lønnsdiskusjon som i dag. Og at mange sykepleiere tar med seg negative holdninger til rusavhengige pasienter inn i jobben med disse gruppene. Jeg leste også en gang at de som intervjuer ikke klarer å få med seg alt, og alle detaljer.


Det de er mest ute etter når de spør etter negative sider er ofte å se hvor reflektert enn er ifh seg selv. Ja jeg har jobbet mange pr som sykepleier , og står fast på at det ikke akkurat kreves mensa-IQ for å være sykepleier. Selvsagt mer hjernekapasitet enn å sitte i kassa på Kiwi, men kan ikke sammenlignes med en jurist, en lege, en kjemi-ingeniør etc.


Har jobbet på okologisk, kardiologisk, postoperativ og på barneavdeling. Det flotte med å bli spurt om sine sterke sider , er at det er et veldig åpent spørsmål som lar deg styre retningen på samtalen. Om det er et konkret tema du har planer om å trekke frem under intervjuet, men leter etter en anledning for å snakke om, er dette en gyllen mulighet.


Trikset er å vri dine negative sider til noe positivt, for eksempel ved å peke på situasjoner hvor de faktisk kan komme til gode. Her er noen eksempler på vanskelige spørsmål som kan dukke opp, og tips til hva du kan svare: Er du ofte usikker? Si at du noen ganger har en tendens til å være usikker på deg selv, og undervurdere egne.


Jeg er sykepleier og har tatt videreutdanning som yrkesfaglærer. Jobbet dagtid de siste årene som sykepleier som saksbehandler, på legekontor, på helsestasjon og med folkehelse. Dagtidsstillinger er det mange av hvis man er åpen for flere ulike ting har ingen erfaring med å jobbe i barnehage, men har stor respekt for dem som klarer så høyt tempo og støynivå!


Fordelen i min kommune er at det kun er sykepleier på jobb om natten på hele sykehjemmet,. Selvfølgelig er det vel ikke så ettertraktet med turnusarbei arbeid røde dager etc etc, men det positive veier opp mot det negative håper jeg? Jeg har valgt yrket etter mange års betenkningsti mange års ønske om å bli sykepleier , så jeg hoppet i det og startet utdanning.


Men har jeg egentlig innsett det negative med turnusarbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg