fredag 18. oktober 2019

Kjernetemperatur boller

Brødet er perfekt stekt når det har en kjernetemperatur på eller grader. Stek brødet en halvtimes tid på mellom 2og 2grader. For meg har disse vært standarden på hva boller skal smake. Det er min mor som har utviklet oppskriften over mange år. Disse bollene er saftige, ikke så søte som mange boller er, og med tydelig hint av kardemomme, uten at det tar over de rene smakene av de andre ingrediensene i bollene.


Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. Her er oppskriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær. Denne grunndeigen består av hvetemel blandet med grovt mel, kanskje hele kjerner av korn, og eventuelt frø.


Den inneholder også salt, fett og gjær. Eksempler på bakst er grovbrø grove rundstykker, havrebrø rugbrød etc. Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til.


Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt. Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Dette er en familieoppskrift som jeg har prøvd meg på for første gang denne uken. Du kan fint steke ribba på lavere temperatur, for eksempel mellom og 1grader. Da vil du kanskje oppnå et enda saftigere resultat. Bruk samme fremgangsmåte og kjernetemperatur som beskrevet ovenfor, men vær oppmerksom på at det selvsagt vil ta lengre tid.


Dersom du steker ribba på grader bør du beregne minst timer. I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover. Deilig, saftig og smaksrik hjortestek.


Skal kjernetemperaturen på hjortestek bare være grader? Hytteturens hovedmiddag skulle tilberedes, men min mor tvilte sterkt på internettets kollektive anbefaling. NYBAKTE BOLLER : Lite smaker så godt.


Bloggeren får stadig henvendelser fra leserne angående oppskriftene sine. Legg rotgrønnsakene sammen med steken, ringle over litt olivenolje og sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Når steken har oppnådd ønsket kjernetemperatur tar du den ut av ovnen, øker steketemperaturen til 2grader, og lar grønnsakene steke videre til de er møre og fine. Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i ca.


Oppskrifter på fisk og sjømat finner du her. De beste oppskriftene enten du ønsker enkel hverdagsmat eller retter som kan imponere når du skal ha gjester. Stikk steketermometer i den mest kjøttfull delen av låret. Pass på at termometeret ikke står mot bein, for da blir det feil kjernetemperatur. Har du en stor, avlang kjele, kan du koke låret i den.


En fiskekjele er godt egnet. Kok opp vann og legg i lammelåret. Vannet skal så vidt dekke kjøttet.


Som du kan se fra Stabekks kokebok, så foreslår de altså å steke bollene på 2grader i minutter. Start med å sørge for at hjortefileten er romtemperert. Ha på salt og pepper. Varm opp en panne med smør og litt frisk timian, og gi fileten stekeskorpe på alle sider. Sett så i et steketermometer i kjernen på fileten og stek den videre i ovnen (1grader) til den har en kjernetemperatur på ca grader.


Laget disse som kanel boller for dager siden. Nå må jeg lage dem igjen de er supppeeer gode. Jeg laget bare halve oppskriften men hadde g tørr gjær.


I dag skal jeg prøve med søt fersk gjær. Luftige og saftige. Men smaker best samme dag som du har laget dem. Ble boller med halv oppskrift.


Frityrstek klippfiskbollene fra fryst tilstand i varm olje (nøytral eller olivenolje) eller frityrkoker (1grader) i ca minutter. Ikke stek for mange boller samtidig, og prøv deg fram for å finne optimal steketid. Bollene er ferdigstekt når de har fått en kjernetemperatur på grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg