fredag 4. oktober 2019

Sove i telt når det lyner

Sove i telt når det lyner

Skal du på telttur i sommer, er det viktig med et bra telt eller en lavvo. Se våre anbefalinger på enmannstelt, tomannstelt og familietelt til camping. Hos oss finner du verktøy, redskaper og dekorasjoner til hjem og hage, samt mye mer. Det er ikke farlig å se tv når det lyner , men elektronikken i fjernsynet er sårbar. Velg mobil som er frakoblet laderen, framfor fasttelefon om du må ringe.


Overspenning ved et lynnedslag kan følge elektriske ledninger ende i røret. Ikke søk ly under store trær. Det er større risiko at lynet slår ned i objekter som rager i landskapet.


Lynet slår som oftest ned i det som er høyest, og når du ute på havet er det deg og båten din. Men hva skjer egentlig når du blir truffet? Har selv ligget i telt og hørt raslelyder og andre lyder utenfor, og man spør ofte seg selv hva det kan være for noe. Kan være et nyskjerrig dyr, vinden eller et eller annet som faller i vannet.


Sove i telt når det lyner

Utstyr til overnatting i telt om vinteren. Soveposen Det er soveposen og liggunderlaget som skal holde deg varm. Det beskytter deg bare mot snø og vind. Teltet isolerer ikke.


Primusen eller andre varmekilder kan du ikke bruke når du sover. Det betyr at det inne i teltet bare en noen få grader varmere enn utenfor. Det er lurt å ha på seg et tynnere lag klær når man går, og så ta på seg tykkere klær når man slår leir, forteller Eirik Kjevik. Holde varmen gjennom natta: Man sover ikke godt med våte eller fuktige klær.


Sove i telt når det lyner

Derfor er det lurt å skifte til et tørt sett med ull- eller superundertøy før man legger seg i soveposen. Vi prøvde oss for første gang nå med en på mn og et tips til er å ta med et pled ull eller fleece. Når bebisen vil amme litt på natta, sove litt i soveposen til pappa eller mamma, var det utrolig kjekt å ha et pledd lett tilgjengelig for å bre over de delene som hang på utsiden av soveposen. Rommet mitt er greit å sovne i, og hotell eller hytte, men det jeg er veldig redd for er telt , Jeg HATER å sove i telt , jeg klarer bare ikke sovne, det verste er også at hvis jeg må sove i telt så blir det lite romm fordi jeg skal jo dele med andre jenter på min alder, kan noen si hvor det er mest vanlig å sove når man er på leirskole?


På verdensbasis bryter det ut rundt 1lyn i sekundet. Her en dag dro vil til Roca for å sove i telt. Marcelo, Sol, Hrefna og meg. Vi campet midt på gaten og satte opp et telt for 4. Kjøp ditt kule tomannstelt her!


I Australia er det helt vanlig, og der har de til og med egne nettsider som kan minne om for eksempel Airbnb, hvor du enkelt kan leie glamorøse telt. Her til lands er det derimot ikke før inntil. En carport, et telt , eller et overbygg er altså ikke tilstrekkelig.


Når du er kommet deg i hus må du holde deg unna kjøkken, ba og det elektriske anlegget. Er det teltplass utenfor hytta? Det er dessverre ikke mulig å sove i telt rundt Finsehytta eller Finsebygden, men alle kan ha telt på sørsiden av Finsevatnet og det koster ikke noe.


Utenfor selve Finse, kan man selvsagt også sette opp telt hvor man vil, så lenge det ikke er ved en hytte. I juli var målet nådd. Silje har ikke pakket bort teltet av den grunn. Det er blitt ganske mange overnattinger etterpå også, men nå er det mer når det passer, ikke fordi jeg må. Når stormen raser, foretrekker de fleste av oss å krype under en varm dyne i et rom med stabile vegger.


Men ikke Waldemar (7) fra Ørnes i Meløy. I morfarens (tette) telt fra tidlig 80-tall har. Det ser kanskje kaldt ut å sove i hengekøye på vinteren, men jeg er god og varm i soveposen når jeg sover i hengekøye. Det er noe spesielt med å ligge ute i minusgrader, lover 34-åringen.


Voksiposen er for liten - og nå begynner det å bli omtrent sånn at hun må ha noe mer enn teppe for å sove ute. Til vinteren blir det kaldt - og først lurte jeg på å sy en vinterdyne sammen til en stor pose, alternativt feste knapper i sidene. Men nå lurer jeg rett og slett på om jeg skal kjøpe.


Er du nervøs for fluer og myg, når du sover udenfor, er der også en løsning på det. Fluerne flyver jo væk igen, og en normal myggebalsam i ansigtet vil afholde myg fra at stikke dig. Mange muligheder om sommeren.


Sove i telt når det lyner

Når det er varmere i vejret, har du flere muligheder, når du gerne vil sove i haven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg