torsdag 17. oktober 2019

Koke kyllingfilet mør

Grill kylling sammen med marinerte grønnsaker. Vi har oppskriften. Kyllingfilet eller kyllingbryst er perfekt hverdagsmat – jammen er det ikke så ille som helgemat heller! Selv om nordmenn elsker og spiser kyllingfilet ganske ofte, syns mange tilberedningen kan være vanskelig. Lær deg en gang for alle hvordan du tilbereder en saftig og perfekt stekt kyllingfilet – vi gir deg alle gode tips her!


Trodde jkeg bare kunne kjøpe vanlig kyllingfilet jeg. Selv om kyllingfilét er veldig populært og anvendelig, er det en råvare du må behandle med forsiktighet. Rå kylling blir lett en bakteriebombe, og mens du godt kan spise oksekjøtt som ikke er gjennomstekt, må kyllingen ikke være rosa inni (det samme gjelder svinekjøtt). Skjær kyllingfilet i strimler. Smelt smør i en kjele.


Fres løk til den er myk. Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3-minutter, eller til brokkolien er mør. Tilsett matfløte og rør om. Ha i erter og la alt koke opp.


Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Trikset for å få saftig og mør kylling er å dampe den i kyllingkraft eller vann i en gryte eller en ildfast form før du steker den videre til skinnet blir gyllent og sprøtt. Hvitløk og sitron gjør kyllingen svært smakfull. Dytter du litt smør under skinnet blir det ekstra sprøtt og godt.


Sausen starter du på ved å smelte smør i en kjele og tilsette melet. Spe med kraften, eplemosten og fløten. Hvis den er syrlig, juster med litt sukker. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. La risen koke så lenge at den blir helt mør.


Server lunken ris og kjøttbiter i litt kraft. Det pleier å gå ned hos den mest kresne hund og er også lett å fordøye. I steden for kylling kan du koke annet kjøtt som lam og svin. Mange hunder setter ekstra pris på viltkjøtt.


Ta vare på krafta også her og bruk den til å koke ris i. Dekk med kaldt vann. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la kyllingen trekke mør i inntil én time. Ta den opp og avkjøl på rist.


Kraften kan du koke inn til god kyllingkraft, til bruk i supper eller sauser. Flå av skinnet på den avkjølte kyllingen og kast. Del kjøttet i store terninger. Grovhakk den andre løken. Saftig og mør svinestek.


Stek er søndagsmiddagen over alle søndagsmiddager. Les videre hvordan du lykkes med å få et saftig og mørt resultat hver eneste gang. Alt du trenger er en god porsjon tid.


Med de siste års overproduksjon av svinekjøtt her til lands, kan du finne fersk svinestek til rundt kroner kiloen i mange forretninger. Hvordan koke kylling til mørt Det Kylling blir mørere jo lenger det kokker. Dessverre, de fleste tilberedningsmetoder produsere ekstremt tørt kjøtt når kyllingen er kokt lenge nok til å bli mør. Usikker på hva du skal ha til middag? Finn inspirasjon og tips her.


Kylling er like godt til sunne hverdagsmiddager som til finere helgemåltider. Rist sammen melk og mel i et glass med skrulokk. Kok løken mør i vannet. Tilsett fløten og rør til det koker. Rør jevningen ned i løken.


Mørke lange korn med smak. Men det fins mange fler typer og betegnelser på ris. Tips til enkle retter med ris Når risen er ferdig kokt, kan man varme opp kjøttrester eller andre rester sammen med risen. Prøv også å koke risen og så tilsett den til slutten av steketiden for en wokrett, eller pannerett. Nå tar du kyllingbitene og freser de i kasserollen, slik at de får en lett brunfarge på utsiden.


Ha over tomatpuré, hakkede tomater og krydder, rør sammen. Så heller du i vannet og rører godt rundt. Dette skal koke i minimum time, eller til kyllingen er mør.


Dette er en slager fra kinarestauranten, men ikke mindre god av den grunn. Mør kylling, sprøe grønnsaker og en saus som er akkurat så pikant som du selv velger – det er faktisk ikke en dårlig kombinasjon. Dessuten er det sunn og god hverdagsmat som er rask å lage. Helstekt kylling sammen med sopp, bacon, grønnsaker og poteter er perfekt når du får gjester. For å få kyllingen ekstra saftig stekes den i jerngryte og retten kokes lenge for smakens skyld.


Etter litt forberedelser lager kyllinggryten seg selv kan man si, og i mellomtiden kan du ordne med andre ting. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Mariner kyllingen i minst time i kjøleskapet, gjerne natten over.


Ta kyllingbitene opp av marinaden (ta vare på eventuelle rester av marinaden). Her er det smaken av vin, smør, hvitløk, persille og sitron som er stjernene. Finnbiff er en rett de fleste liker. Metoden for å lage kyllingen gir ekstremt mør kylling.


Retten har Italiensk opphav, men er faktisk mest kjent fra områder i New York hvor veldig mange Italienere en periode emigrerte til. Bruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp vann, smør, sukker, salt og sitronsaft. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg