Bygg pepperkakehus superenkelt. Hekt delene sammen uten liming! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Stort utvalg av barneinteriør, utstyr, leker og kostymer.
Populære merkevarer. Kjente merkevarer i høy kvalitet og i alle prisklasser. Pepperkakehus er utrolig morsomt å lage, men det er ikke alltid man får det helt til. Noen ganger blir veggene skjeve og taket for stort. Her har vi flere tips til deg som skal lage pepperkakehus og som vil lykkes på første forsøk!
Dette trenger du: bokser ferdig pepperkakedeig fra MENY, eller lag pepperkakedeig selv. Montering av pepperkakehus - kjerringråd. Smeltede karameller er tingen når du skal montere pepperkakehuset.
Det kan være en viss fare for å brenne seg på smeltet sukker når du skal montere et pepperkakehus. Jeg og min kjære skal sette sammen pepperkakehus. Og vil helst bruke melis istedet for knekk som lim.
Eller fungerer hvertfall. Har glasur-oppskrift på 5dl melis og ett egg. Eggene vi har gikk ut på dato for 3-dager siden. Bare pass fingrene!
Har selv brent meg mange ganger under liming av pepperkakehus , men så henger det som heia også da. Det er én av grunnene til at melisglasur er bedre. Det artigste med pepperkakehus er å pynte det! Jeg handler alltid inn masse forskjellig godteri fra hele verden. Hos meg er det ingen regler når det kommer til pynting, sier Sundnes til Godt.
Per Sundnes bruker en icing laget av melis, eggehvite og sitron for å lime fast pynten til husene. Slik setter du sammen huset: 1. Start med å lime den ene kortsiden av veggen til den ene langsiden. Det er mange måter å pynte et pepperkakehus på, men her får du noen av Linn sine beste tips til det perfekte julehuset: 1.
Mitt beste tips når du skal lime sammen et pepperkakehus er å bruke en stekepanne i stedet for en kasserolle. Formene på bildet er kjøpt i Sverige og heter Knäckformar fra merket Toppits. Disse får man visst nok også kjøpt i Norge i enkelte store matvarebutikker. Finner du ikke slike, går det også bra med vanlige konfektformer, men du får nok litt færre enn stk.
Knekk er svært holdbare! Koker man bare sukker, uten å tilsette vann? Jeg lurer også på hvordan man får tegnet noe som helst med melis. Hvor mye sukker trengs?
Som dere skjønner er jeg ingen god kokk, melis e. Det eneste jeg vet er at man bruker smeltet sukker, men hvordan smelter man sukker? Nå er det tid for montering av pepperkakehus. Noen som har en idiotsikker løsning? Ender som regel i en haug med gloser, sjokkskadet unge og en irritabel gubbe.
Huset blir kjøpt ferdig, skulle jeg ha lagd det i tillegg tror jeg at jeg trenger noe sterkere en cognac for nerver og humør. For julemas har man jo hørt om, men det er ikke så dumt å få mer tid til julen og mindre til maset. Mange liker best å bruke smeltet sukker for å lime sammen pepperkakehuset. Har man med barn på prosessen, kan det være tryggere å bruke melisglasur som lim.
Med noen dråper sitron i glasuren, blir også glasuren stivere. Nå kan du lage ditt eget pepperkakehus uten knekk. Se filmen og la deg inspirere!
Jeg driver vel ikke akkurat å tvangsforer dem med nedstøvede pepperkakehus , men vil de ta seg en bit så vær så god! Det meste går i søpla uansett. Til å lime sammen delene bruker jeg knekk.
Vi limer sammen husene etter å ha spist litt enkel middag. Da får jeg minutter alene med hver av damene når vi står på kjøkkenet og limer. Det er utrolig koselig, sier pepperkakebakeren. Når damene skal pynte er det en regel som gjelder: så mye godteri som mulig. Pepperkaker er også noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten, for du kan gjøre så mye gøy med deigen, og smaken er mild og fin.
Heidi sverger til knekk , altså smeltet sukker, til å lime huset sammen. Pynting: Ha glasuren i en solid plastpose, og bruk en metalltupp med bitteliten åpning (metalltupp nr. 3) Så er det bare å pynte etter ønske.
Gjerdene lager hun også av samme type glasur. Så bruner jeg sukker kraftig til knekk for å lime sammen delene. Hele huset: Alle delene må være to centimeter tykke når hun er ferdig å kjevle.
Så må de steikes i tolv minutter, avkjøles, steikes i tolv minutter til , avkjøles enda en gang for å steikes en siste gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.