tirsdag 1. oktober 2019

Svinestek med sennep

Mange gode oppskrifter på tilberedning av svinestek. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Enkelt men veldig godt. Glaze inneholder ofte noe syrlig, som eddik eller vin, og noe søtt, som sukker eller honning.


Svinestek med sennep

Spennende tilbehør. Tradisjonen tro serveres svinestek som oftest med saus og poteter, men du kan i grunnen ha alt mulig av tilbehør. Bli inspirert av det asiatiske kjøkkenet, eller bruk masse gode rotgrønnsaker, forskjellige rotmoser, appelsinkokte gulrøtter, sennep og honning, fiken og mandler, sier Teigen begeistret. Med denne saftige og dekorative skinkesteken, som også har smak av julens krydder, imponerer du lett dine gjester.


Sett gjerne ditt eget preg på retten ved å smøre en hjemmelaget sennep på steken. Smak til med salt, pepper og sennep. Tilbehør til svinestek Del eplene i to, ta ut kjernehusene og kok eplene i vann med litt sukker. La sviskene koke med de siste minuttene.


Skinkestek som er glasert med honning og sennep , servert med en syrlig og søt stekesjy hører julen til. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster. Skrell og kutt grønnsakene i store biter og brun dem i samme panne som steken sammen med hele hvitløksfedd. Legg den over i en ildfast form. Fordel grønnsaker og hvitløk rundt steken i formen.


Sett et steketermometer midt i steken. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen er ca. C, ca time (kan variere fra ovn til ovn). Bland sammen sennep , honning, sitronsaft, soya og krydder. Skjær av svoren på ribben, og legge den i en ildfast form med bensiden opp.


Svinestek med sennep

Pensle kjøttet med halvparten av sausen. Snu kjøttet og pensle på resten av sausen, og stek ytterligere i minutter, eller til et evt steketermometer viser ca grader. For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen med om du vil vente med ribben til selveste julaften. Klassisk tilbehør er rødkål, poteter og saus, men her kan du også være kreativ og prøve nye, spennende varianter av tilbehør til skinkestek.


Krydre skinnet godt med salt og pepper, og gni det gjerne godt inn imellom skinnet. Stikk inn et steketermometer, legg beter rundt og tilsett 4-dl vann for å dampe kjøttet. Dekk til med aluminiumsfolie, sett formen inn i midterste rille og la det dampe i minutter. Denne gangen tok jeg litt sukker oppi også. Men så lenge man blander med honning gjør ikke litt sukker noe fra eller til, så det er ingen vits ;) Valgte å bruke en ganske mild grov sennep , da mini på halvannet også spiser all den maten vi spiser.


Svinestek med sennep

La sausen putre 5-minutter før du tilsetter fløten. Skinkestek med sennep og aprikos oppskrift med kalorier, allergener og pris. Server juleskinken med nykokte poteter, kålrabistappe og sennepsaus. Oppskrift på svinesteik (skinkesteik) svinestek fersk (røkt hvis du liker det) Honning Salt Pepper Olivenolje Sennep (grov eller Dijon) Jeg pleier å fjerne den strømpen som følger med kjøttet, hvis jeg ser at det henger relativt godt sammen, og så knyter jeg heller litt bomullshyssing rundt selv. Svinestek med sprø svor.


Denne retten har 12kcal pr 1gram. Gni steken inn med salt og pepper. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken.


Svinestek med sennep

Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 1C. Steken er ferdig når steketermometeret viser C. Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. Jeg tar et par poser med brun saus som basis, og sper den med all den gode kjøttkraften fra steken som står i ovnen nå.


Må også ha litt brunost i, et par skiver gjør susen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg