mandag 30. september 2019

Innvendige sting etter operasjon

Etter operasjonen (bukplastikk) Du har gjennomgått en relativt omfattende operasjon. Det er derfor viktig med mest mulig ro og hvile. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Har heldigvis så langt ikke vært nødvendig for meg og mine.


Selv har jeg bare vært sydd ett eneste sting på etter en fødsel, men da med tråd som forsvant av seg selv :-).

Hvor lang tid sånn ca etter en operasjon hvor de åpner opp i magen, kan man bade? Går nå ut i fra at det gror normalt. Sydd med innvendige sting , så det skal ikke taes bort noe etterpå. Eventuelle dren fjernes etter to til tre dager, etter avtale med klinikken eller egen lege på hjemstedet. Det er normalt at det har blødd litt ut i bandasjene og at det væsker litt fra såret den første uken etter brystreduksjon.


Såret etter brystreduksjon er sydd med innvendige sting som blir borte av seg selv. Jeg hadde en operasjon for trang forhud for ca 4-uker siden. Det stod på informasjonsarket jeg fikk med meg, at stingene skulle gå vekk etter uker.

Noen av dem falt av da, men halvparten sitter fremdeles igjen. Jeg tenkte kanskje de falt av etterhvert siden resten gjorde det, men det ser ikke slik ut. Gynekomasti operasjon. På operasjonsdagen får du snakke med anestesilege og kirurg.


Inngrepet utføres i narkose og tar ca. Det blir lagt snitt rundt brystvorten og sydd med innvendige sting som løser seg opp av seg selv. Arrene tapes og det legges på en komprimerende bandasje. Vi bruker ikke dren.


Kunnskapsbasert fagprosedyre om håndtering av kirurgiske snitt (primært lukket) for å forebygge postoperativ sårinfeksjon og fremme sårtilheling. Det sys med innvendige sting som løser seg opp av seg selv i tillegg til metallklips i huden og det legges en komprimerende bandasje. Innvendige hemorroider ikke presentere mange symptomer med mindre de er presset utenfor analåpningen.


Operasjonen etterlater fem små kutt på magen. Utvendig holdes sårene sammen av strimler med sårtape (strips). Bandasje over sårene er lurt å bruke de første dagene. Når du har dusjet, er det viktig at du setter på nye. Fikk utført brystreduksjon i Sverige (privatklinikk) for ni år siden pga.


Var på bena dagen etter inngrepet og tok fly hjem uten problemer.

Etter inngrepet bandasjeres med Micropore tape, steril bandasje og en komprimerende strømpe. Det meste av syingen gjøres med innvendige sting som gradvis løser seg opp. I regelen setter vi også noen små ”pynte- sting ” ytterst i huden. Disse fjernes etter ca uke. Sår og sting Hvis katten har sting , må du holde et godt øye med dem.


Noen kan være innvendige , men du bør si fra til veterinæren hvis det oppstår rødhet, hevelse, væsking eller blødning. Med mindre de er laget for å gå i oppløsning av seg selv, blir stingene som regel fjernet etter cirka ti dager, selv om dette varierer etter type operasjon og stedet stingene er sydd på. For å operere i hjartet er det vanleg å opne brystbeinet på langs. Det blir sydd saman igjen med ståltrå som blir verande permanent. Såret på brystet er sydd igjen med ståltrå som blir verande permanent.


Såretblir sydd med innvendige sting som forsvinner av seg selv, ogdet dekkes med et lite plaster. Det gis smertestillende under operasjonen slik at det skal være minst muligsmerter når barnet våkner. Varigheten av inngrepet medregnet tiden for å gi narkose er omlag en time. Bandasjen kan fjernes etter to dager. Sårene tapes og bandasjeres.


Jeg har sydd en del innvendige sting (5-cm), som ikke skal tas. Skal ikke til noen etterkontroll, kun tape og la det gro. Fikk beskjed om å ta det rolig med det steder jeg har syd men ellers er alt greit. Glemte å spørre om når jeg kunne dusje.


Har bandasje på nå, men den kan tas av når det ikke lenger er fare for blødning. I tillegg til bandasjen anbefales det å plassere et beskyttende skjold på nesen som brukes for cirka dager etter operasjon. Alle utvendige sting fjernes normalt om cirka 4-dager etter operasjon og innvendige sting løser seg opp av seg selv. Etter at stingene er fjernet, settes på ny tape som skiftes hver 7.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg