mandag 16. september 2019

Trekke visdomstann smerter etterpå

Oslo Tannlegesenter tilbyr rask og smertefri tanntrekking. Visdomstann smerter – noen tips. I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes. Venter på time til å trekke ut mine to siste visdomstenner nå, fikk hull i ene visdomstanna for noen uker siden og det var et sant mareritt. Hadde smerter i nesten uker forrige gang jeg var å trekte, da trakk jeg begge på høyre side, må erlig innrømme at å borre er bedre enn å trekke ut disse unødvendige ekstra tennene.


Ikke kjenne borti med tungen. Hei, Forrige onsdag morgen opererte jeg ut en visdomstann i underkjeven. Jeg har fulgt rådene i etterkant, bla. Det er i skrivende stund søndag kveld.


I en alder av har plutselig en visdomstann slått seg vrang. Tannlegen oppdaget det på ordinær kontroll, jeg ante ingen ting. Takk for den, fredag 13! Jeg trodde jeg skulle seile gjennom livet med alle fire i behol men den gang ei.


Har heldigvis verdens beste tannlege og null tannlegeskrekk t. Publisert i Smerter ,. Etter et operativt inngrep i munnhulen, som f eks å trekke en visdomstann er det normalt å være hoven og ha verk i en til to uker. Gjør det vondt å trekke visdomstenner? Selve inngrepet eller trekkingen gjør ikke vondt. Du er godt bedøvet, og vil ikke kjenne noe ting. Men dette er smerter som døyves enkelt med vanlig smertestillende.


Jeg hadde mer smerter og ubehag etter trekking av vanlig tann kontra visdomstannen. Tar man etpar smertestillende rett etter tannlegebesøket (før bedøvelsen beynner å gå ut!) slipper man oftest smerter. Jeg har ikke hatt problemer med å gå på jobb etter inngrepet, og ihvertfall ikke dagen etterpå.


Kroppen oppfatter alle kirurgiske inngrep – også tanntrekking – som en skade som må repareres. For å få minst mulig plager etter tanntrekking er det viktig å vite litt om hva som skjer etter man har trukket en tann. Jeg trakk akkurat min tredje visdomstann. Alltid et helvete i 1-uker etterpå. Nå var jeg nyoperert i magen, så tenkte det ikke kunne bli så mye verre uansett - men det var feil tenkt.


Måtte til slutt på antibiotika for å bli kvitt smaken av rått kjøtt i munnen. Den siste visdomstanna håper jeg kan få stå i fred. Skånsom trekking av visdomstenner.


Bare for å understreke dette igjen: tror det er veldig stor forskjell på de som har operert ut tenner og de som har trukket. Trekking av en visdomstann med lokalbedøvelse tar ca minutter. Ved behov kan du få et legemiddel som heter benzodiazepin, som virker beroligende. Første gangen jeg trakk visdomstann var på et grusomt tannlegekontor i Oslo. Jeg hadde sterke smerter i omtrent en uke etterpå og klarte knapt å tygge noe som helst den tiden.


Jeg har i ettertid trukket de andre og brukte kun dag på å komme meg på den første tanna, og et par timer på de to siste. Spiste faktisk taco samme kveld. Da kan prosedyren være mer komplisert og dermed også dyrere. Hehe, ta det med ro mann, å trekke visdomstenna er da ikke vondt! Dette avhenger sterkt av hvordan tanna sitter og hva de må gjøre for å få den ut.


Har fjernet alle mine visdomstenner jeg også. Ingen smerter , ble bare bitte litt øm etterpå. Kjente ingen smerte under selve trekkingen, bare noe press i kjeven. Tok Paracet første døgnet og hadde ingen smerter , kjente bare litt dunking i såret første døgnet når jeg beveget meg.


E hadde også en betennelse, og min tannlege ble rimeli sinna på den tannlegen som hadde trukket visdomstennene uten å gi meg pencillin etterpå. Når det er kirurgisk inngrep så skal man på antibiotika etterpå pga det er lett å få betennelse. Jeg opererte ut en visdomstann i fjor.


Jeg var veldig nervøs på forhånd (tok en valium for å klare å gjennomføre det). Det gikk overraskende bra, og det var lite smerter etterpå (ikke så vondt å trekke den heller, ble godt bedøvet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg