Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen. Tilsett hakkede tomater, kjøttdeig og mais. Bland godt og smak til med krydder.
Legg potetmos som et lokk over kjøttsausen og dryss ost på toppen. Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos.
Kok potetene møre i usaltet vann. Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.
Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. En enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen. Populær og rask familiemiddag.
Du kan også bruke kjøttdeig i denne retten. Nydelig kjøttstuing toppes av fyldig potetmos og gratineres i ovnen med et dryss parmesan på toppen. Vil du ha ekstra smak kan du tilsette litt rødvin.
Jeg har laget to varianter av denne oppskriften. Karbonadedeig eller kjøttdeig kan brukes til mye forskjellig. Jeg liker å bruke rester, og når jeg lager potetmos og det er noe igjen fryser jeg det ned.
Da er det veldig enkelt når jeg skal lage denne retter, da bruker jeg den fryste potetmosen. Jeg bruker gjerne rester av grønnsaker fra dagen før. Rens og del løken, la den surre på steikepanne. Når det begynner å bli ferdig steikt, har man i krydderet.
Ha så i kjøttdeigen. Har du ikke alle disse krydderene, bruker man de man har, for eksempel et blandingskrydder. Potetmos 7g potet 2g smør. Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør.
Oppskrift på hjemmelaget, klassisk potetmos med fløte og vårløk. Melne poteter egner seg godt ti stappe, som mandelpoteter. Bruk gjerne også norske perle- eller morenepoteter, og behold skallet på.
Dette gir en litt grovere og teksturert potetstappe. Dette er et godt og fullverdig måltid. Denne oppskriften er utrolig! Det smaker skikkelig godt, og blir garantert populært hos barna også. Vi steker kjøttdeig og tar oppi et glass med pastasaus fra f. Sopps, hakker løk og blander sammen.
Pleier også å ha salat til. Pensle hele oversiden med smør-olje-blandingen, og legg ca. Rull lett sammen til en lang pølseform og snurr pølsa i ønsket form. Press så den ytterste biten flat og legg under børeken.
Børek med potet-fyll. Digge kjøttbollar med potetmos er ein super middag å servere ein dag etter jobb og vanlege plikter. Middagen er på bordet på min, kanskje endå raskare når du verkeleg. Krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Godt, mettende og veldig lett å lage.
Du trenger omtrent en halvtime på å lage dette, pluss en knapp halvtime steking i ovnen. Tips: Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg det i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen.
Skrell poteter og skjær den i tynne skiver. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en stekepanne med litt olje. Del gulrøttene i skiver og ha det i pannen. Rør inn tomatpuré og hermetiske.
God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare ti kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå. Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden. Gratinert kjøttdeig - og makaroniform er en oppskrift som holder det den lover.
Kjøttdeig - og makaroniform.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.