torsdag 26. september 2019

Vondt å trykke på navlen

Og jeg oppfordrer forsiktig til å ta en tur til en privat lege hvis TS ønsker fortgang i saken. Hvis du leser innlegget til TS en gang til så er det ikke snakk om å ikke høre på legen. Det er to ukers venteliste som er problemet.


Akutt kan det vel knapt nok kalles når TS har vondt en stund. Vondt midt i magen, over navlen - Kropp og helse.

Akutt smerte fra navlen og ned - Kropp og helse. Det føles som strømninger ned mot underlivet og at det kiler på en vond måte. Noen som har hatt lignende eller vet hva det kan være? Et inneklemt brokk er ofte hardt og ømt, og det kan føre til at man blir kvalm og kaster opp.


I slike tilfeller kan man godt forsøke å trykke inn brokket. Selv om det gjør vondt , kan man i mange tilfeller klare å presse brokket inn og unngå akutt-innleggelse i sykehus. De siste par måneder har jeg hatt mye vondt i magen.

Jeg er en dame på år. Det begynte med kraftig halsbrann som jeg fikk bort med Somac, deretter kom disse magesmertene. Smertene sitter under høyre ribbensbue, rett under brystbeinet og på et punkt rett oppfor navlen. Er området lite nok, kan dette gå over av seg selv. Du skal bare passe på å holde det rent med saltvann en til tre ganger daglig.


Er det et større område med villkjøtt, er det en god idé å få dette behandlet på helsestasjonen. Har ikke spesielt god peiling på hva som ble sjekket, men han utførte ultralyd fra ca. Røntgen ble tatt rett forfra og fra siden. Fikk da ny legetime og beskjed om ingen unormale funn, og at jeg ikke behøvde å komme tilbake fordi det nesten garantert ikke var noe farlig. Kreft kan dessuten være årsaken til hvorfor man fikk hemoroidene i utgangspunktet.


Kreften kan føre til forstoppelse som igjen fører til at man må trykke på toalettet som i sin tur skaper hemoroider. Flere viktige symptomer på kreft er nevnt nedover i artikkelen. Hvis du vil sende informasjon til en pasient skal dette skje med sikker kommunikasjon på sikkerhetsnivå 4. Du kan laste ned pasientinformasjoner fra NEL som PDF ved å trykke utskriftsknappen til høyre og velg lagre som PDF som.


Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene. Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen.

Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Har hatt vondt på høyre side av navlen , litt nedfor navlen på en måte sid en før jeg ble gravi ble innlagt på sykehus for de trodde det var blindtarmbetennelse, noe det ikke var, hadde da blod i baken men de fant ikke noe, fikk også ul av magen, og fikk svar at de ikke kunne finne noe men bildene ikke var optimale. Ligner på at du har fått soppinfeksjon i navlen. Eller bruk en ren bomullsdott til å tørke med.


Ikke bruk håndkle i området rundt navlen. Ha på canesten krem mot sopp to-tre ganger om dagen etter vask. Tok piercing i navlen for dager siden, og lurer på hvor lenge det er normalt at den gjør vondt ? Dette virket på meg i alle fall.


Det å ha vondt i kneet og nærliggende strukturer kan være særdeles plagsomt. Vondt i kneet kan forårsakes av flere forskjellige faktorer, men noen av de vanligste er overbelastning, traume (f.eks. korsbåndskade), slitasje, muskulære feilbelastninger og mekanisk dysfunksjon. Det kjennes hovent øverst oppunder ribbeina på begge sider.


Idag da jeg satt og kjente på at det gjør vondt og kjennes sårt og trangt, kjente jeg på et lite punkt mellom noen av de nederste ribbeina på høyre side av ryggen. Der fant jeg et punkt som jeg kunne trykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg