fredag 13. september 2019

Enkel bakst med barn

Hvorfor ikke invitere gode venner eller rett og slett samle familien rundt kjøkkenbordet med noe godt å spise? Det trenger verken være tidkrevende eller komplisert, men kan bidra til å skape glede og pusterom i hverdagen. Her gir vi deg enkle oppskrifter på bakst som passer perfekt som kveldskos. Les mer om kveldsmat her. Ukesmeny med mat som kan deles.


Her får du en sunn ukesmeny med gode og enkle retter for hele familien.

Jordbær, melon og banan er perfekte sammen og fremhever hverandres sødme. Legg til litt grønt eple for friskhet, pistasj for knas og mynte for det lille ekstra. Topp med masse god Piano Vaniljesaus.


Hjemmelaget fruktsalat er rask og enkel dessert å lage. Sunne snacks barna lett lager selv. Uten voksne i huset tyr mange barn til usunne alternativer som boller, sjokoladepålegg eller frokostblanding med alt for mye sukker. Her er tips til enkle og sunne snacks barn kan lage selv.


Og skulle kaken mot formodning ikke bli spist opp med det samme, bidrar lokket til å opprettholde ferskheten når du lagrer kaken i kjøleskapet.

Bake it Easy er et genialt bakekonsept, enten du skal lage pavlova, ostekake, bløtkake eller andre kaker som krever steking. Med noen gode råd er det gøy å bake med barn ! Det å bake med barn er en fin aktivitet å gjøre sammen – og barna elsker det! Slipp dem til på kjøkkenet og du blir imponert over hvor mye de får til. En felles bakedag for barn og voksne er en fin tradisjon og alle vet jo at kaker og boller smaker mye bedre når du har bakt dem selv. Barnas konfekt er deilige små havrekuler med smak av sjokolade.


Disse er superenkle å lage og smaker veldig godt. En perfekt gaveidé til jul. En enkel , men dekorativ krybbe er en flott juledekorasjon som tar oss tilbake til evangeliets budskap. Med hyrder, engler og Jesusbarnet i en stall blir det julestemning i stuen.


Her har vi pyntet meget enkelt med melisglasur og sølvkuler. For barn under tre-fire år kan det være vanskelig å veie opp varer, men kan de sitte på benken, så kan de være med. Vi prøver å fokusere på at en ny smak er spennende, og barna stikker fingrene i alt og smaker på de forskjellige konsistensene, sier Davidsen. Enkel kanelkake – en av de mest populære kakeoppskriftene på bloggen og det med god grunn.


Den smaker godt OG er enkel å lage. Enkel jordbær- og rabarbrakake – en variasjon av kanelkaken over. Rocky road ruter – kommer til å forsvinne raskt fra kakebordet!


Clafoutis med sommerbær – super enkelt å lage.

Flere steder i landet er det høstferie til uken, og har du tatt deg fri sammen med barna gir det ekstra tid til kos og kvalitetstid sammen. Få ting passer vel bedre til innekosen enn fersk, hjemmelaget bakst ? Enda bedre er det når det ikke krever enormt med innsats. Sjekk her for oppskrifter på lettlagde middager til hytteferien!


Slik lykkes du med grov bakst – steg for steg. Grovt mel er tyngre og mer tidkrevende å løfte opp for gjæren. Ved å bruke en fordeig får du igangsatt gjæren, noe som vil gi mer luftig grovbakst. Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker.


Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får tommel opp fra juniorene. Kristine Ilsta som står bak bloggen detsoteliv.


Halloween på er å lage spøkelsesmuffins. Jeg synes kakene er helt geniale, da de er enkle å pynte og smaker skikkelig godt. Dette er vanlige, gode gulrotmuffins med ostekrem som alle liker, både barna og de voksne.


Mitt motto er Enkelt , sunt og godt, men det betyr nødvendigvis ikke at maten må være rask å lage. Langsom mat blir som regel mye bedre enn rask mat, men kan likevel være enkel å lage - hvis du tar deg tid til det selvsagt. Den vietnamesiske suppen phở er enkel å lage, men den må koke lenge slik at du får mørt kjøtt og god kraft. Vår erfaring er at barn er nysgjerrige på det de skal spise – og at lysten til å smake på mat øker jo mer de vet om maten.


Fortell og snakk med barna om råvarene dere jobber med , og heng gjerne opp plakater med bilder av fisk, frukt, grønnsaker og andre ingredienser som dere kan peke på mens dere forteller. Selve bunnen inneholder bare fire vanlige ingredienser - egg, sukker, hvetemel og bakepulver - og er visstnok så enkel å slenge sammen at selv de aller minste kan være med. I tillegg skal den kun stekes mellom fem og syv minutter.


Rullekake er med andre ord perfekt hvis du plutselig får kakelystent overraskelsesbesøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg