torsdag 26. september 2019

Sunne muffins til matpakken

Bestill drømmeferien med Agoda. Gratis avbestilling! Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.


Smakfulle og sunne fullkornsmuffins. I dette innlegget har eg samla forslag til sunne , enkle tips til kva man kan ta med seg i matpakken.

LOMPERWRAPS MED GODT PÅLEGG – og masse grønnsaker som tilbehør. Pakk lompene inn i folie og dei smaker ferskt og godt til lunsj. Den tørre brødskiven med brunost er nok til å få deg til å felle en tåre. Men heldigvis er det ikke mye innsats som skal til for å få litt liv i matpakka. Disse sunne matmuffinsene med havregryn og sammalt hvete er perfekt nistemat.


Og jeg synes jo mat er gøy, så matpakkene er kanskje ikke helt standar. Når det er sagt har jeg ikke tenkt til å gi deg masse fancy matpakketips i dag. Jeg skal gi deg noen kjappe og enkle triks som du har både tid og rom til i hverdagen, også skal jeg gi deg oppskriften på disse søte matpakke muffinsene.

Fri for sukker, melk og gluten. Dagen i dag har gått med til å bytte litt greier, og nå sitter jeg å jobber. Max sover i vognen og Eirik er med. Du skal få oppskriften på enkel “matpakkemat” som smaker godt og er megaenkelt å lage.


De er også veldig sunne ! Pisk sammen egg og grønnsaker, hell i muffinsformer og stek i ovnen. En sunn og god matpakke gir energi og glede. Oppskrift på grove og gode muffins med ost og skinke.


Kjempegode og grove muffins med epler som du kan ha til frokost, som turmat, til lunsj eller når du måtte ha lyst på noe godt og mettende. Eplemuffins kan gjerne fryses. Gode matmuffins til matpakken.


Grove og sunne muffins med gulrot og røkt skinke er perfekt som mellommålti i matpakken eller som tilbehør til middagen. Høres det uoppnåelig ut? Her er sunne forslag og mer enn oppskrifter på nistemat enten det er i matpakke eller i matboks, til voksne eller barn, til skolemat eller jobblunsj. Sunn OG kreativ matpakke.


Muffins trenger ikke være bare søtt. Lise Finckenhagen bruker grovt mel og fyller dem med skinke, ost, paprika og vårløk.

Det passer fint til lunsj eller i matpakken. Det var god respons fra barna hjemme da jeg fortalte at vi skulle ha muffins til middag. En form som lett kan fylles med sunne og næringsrike ingredienser, og som passer perfekt i matpakken dagen etter. Det er jo bare formen som minner om søt bakst. Deigen fordeles med skje i muffinsformer – jeg anbefaler silikon ettersom matmuffins har en tendens til å sette seg fast i papirformer.


Jeg fikk muffins fra denne oppskriften. Stekes på 200° i minutter, avkjøles på rist. Godt i matpakken , til frokost, som turmat, som mellommåltid - eller når du vil! Grove-baguett- muffins med ost og skinke.


Disse passer ypperlig etter trening eller som kveldsmat. Er proteinrike, har sunne karbohydrater, og smaker helt fantastisk. Det skal ikke så mye til for å gjøre matpakken litt mer spennende. Planlegg godt, bak en stor porsjon av favorittrundstykkene, frys ne og send med i matpakken med jevne mellomrom. Et annet tips er å varier mellom brødmat, grove vafler, pasta og kjøleskapsgrøt.


Ikke ta deg vann over hodet, og husk at du trenger ikke ty til supermat. Frisk frukt, fruktsalat, bær, gulrot, en bit kålrot eller andre grønnsaker barn liker er fint å ha med i matpakken. En liten yoghurt med maks tilsatt sukker kan også være et fint tilbehør til matpakken.


Som drikke til matpakken anbefales vanlig hvit melk (skummet melk og alle typer lettmelk), juice eller vann. Ha eggene i en bolle sammen med honning eller agavesirup, olje, salt og yoghurt naturell og rør det godt sammen. Matmuffins passer fint til lunsj eller i matpakken når du skal på tur.


Tilsett havregryn, begge typer mel og bakepulver. Rør til alt er godt blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg