mandag 2. september 2019

Mens smerter når egget fester seg

En annen komplikasjon kan være at egget fester seg i egglederen, og aldri når fram til livmoren. Det kalles svangerskap utenfor livmor, på fagspråket ektopisk graviditet. Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen. Det er forskjell på eggløsningen og når egget fester seg. Eggløsningsmerter oppstår pga den lille væskeansamlingen som oppstår i buken når eggposen sprekker.


Nei, jeg kjente ingenting.

Egget vil feste seg 1-dager etter innsetting. Jeg kjente tydelig at egget festet seg ca. Menssmerter er ofte vedvarende murring, kramper og sammentrekninger i livmor, mens smerter i tidlig graviditet er ofte mer som ilinger - litt stikkende og mer kortvarige, sier hun. Jordmoren sier hennes pasienter oftere snakker om stikninger i lysken, noe som skyldes at ligamentene rundt livmoren strekkes når livmoren vokser. Det kom og gikk, men det er uansett ulikt det du nevner nå pga (det eventuelle) svangerskapets varighet.


Når fester eggene seg ? Men jeg tenker at om det ikke fantes smerter når egget fester seg , så ville ikke det vært så mye omtalt heller. Etter hva jeg vet så kan det stemme med tidspunktet - har også hørt at egget fester seg på ca dag 10.

Men det skal jeg ikke uttale meg om - mange føler seg gravide og kjenner alt som skjer til enhver ti så følg magefølelse og intuisjonen din du, det er lov å håpe. Kan man få smerter når egget fester seg ? Vi har prøvd ganger etter det. Eggene ble befruktet i fine størelser, og var veldig fine å legge tilbake i livmoren. Jeg har tatt det med ro, ikke løftet noe tungt og har fulgt alt hva legen sa om å leve normalt.


Hva kan grunnen være til at de ikke fester seg ? Det tar 6-dager fra eggløsning til det fester seg. Før dette igjen skal det dele seg nok ganger. Jeg merket et tydelig skarpt stikk som jeg våknet av natt til den 7. Festingen foregår noen dager etter at egget har blitt befruktet. Egget lever i 12–timer, men siden sædceller kan leve i flere dager, er du mest fertil og har størst sjanse til å bli gravid hvis du har ubeskyttet samleie på samme dag som eller dagen før eggløsning.


Denne slimhinnen har i vokst i livmoren fra sist man hadde mens. Den er der for at et befruktet egg skal kunne feste seg og vokse. Hvis egget ikke blir befruktet vil denne slimhinnen dø og bli støtt ut, og man får mensen. Dette kan ta opptil 6-dager etter befruktningen, og festeblødningen kan inntreffe. Mensen kommer uker etter en eggløsning.


Festeblødningen kommer når egget festes til livmorslimhinnen.

Dette er svært individuelt, og mange kvinner merker lite til dette. Egget fester seg vel mellom eggløsning og mens , jeg syns det er vanskelig å kjenne forskjell på menssmerter og festing tror jeg. Jeg får menssmerter som regel en liten stund før mensen kommer. Men kjennes litt forskjell ut i form av at jeg kjenner det mer på ene siden når jeg blir gravid (2.gangen nå ), vanskelig å forklare. Livmoren forbereder seg også hver måned på å ta imot et slikt egg som er befruktet.


Denne forberedelsen består blant annet av at slimhinnen inne i livmoren blir tykkere for at det skal være gode forhold for at et slikt befruktet egg skal kunne feste seg og begynne å utvikle seg videre til et foster. Egg og slimhinne = mensen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg