fredag 6. september 2019

Farge garn med syrefarger

Benytt sjansen nå og gjør et kupp! Kjøp billig garn hos Hobbii. Kjempeutvalg av kvalitetsgarn. Farge garn med syrefarger Før du begynner. I tillegg trengs det varme.


I pulverform er fargene skadelige å puste inn.

Bruk derfor alltid godkjent støvmaske når du jobber med pulverne. Ashford syrefarger fra Spinnvilt. Syrefarger , som brukes til ull og andre proteinfibre, er enkle å bruke.


Huldra kamgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. I pakken med farge følger det med en beskrivelse av fremgangsmåte. Kjele i rustfritt stål eller emaljert e. Vekt som kan veie små nok mengder.


Garn farget med konditorfarge. Først er d som er farget med blå og grønn farge.

Denne omgangen med grønn farget garn ble ved en feil skylt i samme vann som det var litt blå i…. Garnet med de sterkeste farger er Drops Alpaca Silk, noe alpakka garn jeg hadde liggende og Gästrike tråds. Du får prøve farging på små garnhesper på kurset. OBS vi bruker flytende farge så her kan det bli søl!


Det er kjempegøy å farge garn – se hvordan det hele forvandler seg. I fjor farget jeg en hel masse små nøster, med hva jeg nå kunne finne. Men nå vil jeg prøve å farge større ting og her her første prøve på å farge med syrefarger.


Dette er et hefte på sider som viser deg, bilde for bilde, hvordan du kan farge garn med trygge syrefarger (konditorfarger) i ditt eget kjøkken. Værbitt garn på Grünerløkka. Ull uten tull, med andre ord. Garnet er kortreist, lokalt produsert ved norske spinnerier, og det er spunnet av ull fra sauene som beiter i utmark og på jorder, ved havet og til fjells i vårt karrige land.


Her vil du få trinn for trinn veiledning i hvilke garn du kan farge , hvordan du forbereder til farging, flere ulike fargeteknikker samt strikkeoppskrifter som er spesialdesignet for håndfarget garn. Her gir vi en generell oppskrift på farging av garn , men dette er en ypperlig anledning til å praktisere foskerspireaktiviteter. La elevene stille spørsmål og komme med hypoteser om hva slags planter de kan bruke og hvilken farge det gir. Resultatet av utprøvingen bør systematiseres og presenteres, for eksempel i en rapport eller et skjema.


Sjekk vårt store utvalg og bestill i dag. Vi har kvalitetsgarn til nettopp ditt hobbyprosjekt eller strikkeoppskrift. Alle farger kan brukes sammen.

I Seilduksgata 2 like ved Birkelunden finner du en nisjebutikk innen norsk ull. Det kommer vel av at ingen farger blir helt rene, ikke så skarpe som kjemiske farger har lett for å bli. Legg garnet utover på benken (ha plastposer eller noe lignende under så det ikke blir farge på benken). Bland fargene du ønsker å bruke med litt vann i et glass.


Hell fargen utover garnet og gni det inn så alt får farge (bruk engangshansker). Selvfølgelig kan du bruke superwash Har kjøpt mye håndfarget superwash- garn. Så skjønner ikke helt brukeren over.


Er litt omstendelig, ja, men hvis du har litt plass burde det gå fint å farge og tørke garn , også på vinteren Har ikke prøvd plantefarging eller Kool Ai men har farget litt med syrefarger. Svært mange planter gir en eller annen gulfarge, men for eksempel brennesle gir en lys beige farge. Foto: Anna-Elise Torkelsen. Røtter av kvitmaure, gulmaure og stormaure gir røde farger. Før ble disse mye brukt, men kvitmaure er rødlista, og vi bør være forsiktig med å høste røtter.


Finest farge gir de fleste plantene når de er tørket. Da holder fargen på garnet seg lenge. Maskinspunnet, ubleket garn er det enklest å benytte for å få et jevnt resultat.


Det meste av fettet er fjernet fra denne ulla. Lag til kveiler av garnet , bind garnet løst på 2-steder og legg det i vann med litt Milo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg