mandag 30. september 2019

Inngrodd hår infeksjon

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Hårfjerning, spesielt barbering, er en vanlig årsak til tilstanden. Inngrodd hår kan være plagsomt, men ofte kun av kosmetiske grunner. Tidligere var det vanligst at menn fikk inngrodde hår i ansiktet, der de ofte har tykke hårstrå med litt bøy.


Kombinert med bruk av for trange sko eller skader mot foten, vil dette kunne resultere i at neglen skjærer seg inn i hud og underhu og det oppstår en lokal, smertefull hevelse, ofte med infeksjon.

Det ser ut til at mange har et arvelig anlegg for å få inngrodd negl. Alle som er i faresonen for å pådra follikulitt og infeksjonen kan være forårsaket av bakterier eller sopp. Inngrodd tånegl forekommer hyppig og konservativ behandling med fotterapeutiske tiltak vil som regel være tilstrekkelig. For noen er kirurgi med fjerning av deler av eller hele neglen aktuelt. Det er vanlig å anbefale daglige fotbad med basisk eller sur såpe etter operasjonen med formål å forebygge infeksjon.


Mange plages i løpet av livet av en smertefull, inngrodd stortånegl. Tilstanden er en svært vanlig årsak til legebesøk. Ved riktig negleklipping kan man i stor grad unngå at problemet oppstår eller kommer tilbake.


Når håret ikke kan nå overflaten, fortsetter det å vokse under huden i motsatt retning av sin naturlige vekst.

Det er på dette stadiet at de fleste av oss merker at vi har et inngrodd hår. Det å fjerne inngrodde hår er ingen enkel oppgave, og gjør du det på feil måte kan det være smertefullt. Inngrodd tånegl skyldes at en spiss eller hjørne av neglen har vokst inn i huden og skapt en betennelsesreaksjon. Vanlige symptomer er smerter og hevelse og noen ganger fører betennelsen til en infeksjon som gjør at det utskilles puss fra kanten av tåneglen. Har fått inngrodd hår i underlivet og infeksjon.


Hvordan få det bort? Ingroede hår kan dukke opp overalt på kroppen og kan bli smittet hvis de ikke blir behandlet. Ingroede hår kan være smertefullt og et plage. Jeg er virkelig nervøs! De påvirker vanligvis mennesker med tykt, krøllete hår , og kan bli smittet hvis de ikke behandles.


Men hvordan skal de behandles og kan de forhindres? Forebygging av inngrodd hår kan ofte administreres hjemme, men det er tider når et besøk til. Om du har sukkersyke ( diabetes) bør du ikke prøve å behandle en inngrodd negl selv.


Rådfør deg med lege eller autorisert fotterapeut. Hos en pasient med diabetes kan en inngrodd tånegl med infeksjon raskt bli alvorlig. Ved A-Medi tilbyr vi operasjon av inngrodd tånegl hos spesialist i ortopedisk kirurgi både privat og offentlig gjennom fritt behandlingsvalg ordningen. Hold trykket i rundt et kvarter hver eneste dag helt til det går over.


Du kan også bruke antiseptiske midler for å forhindre infeksjon.

Om ikke inngrodd hår på føttene er ekkelt nok, vil noen også oppleve å få inngrodde hår underlivet. Det kan være ekstra pinlig og vondt, og man vegrer seg ofte for å gå drastisk til verks. Symptomer på en inngrodde hår infeksjon være smerte, hevelse og kløe i området og en verkebyller som inneholder puss. I mange tilfeller kan inngrodd tånegl behandles på egenhånd hjemme. En inngrodd hår ikke automatisk signalisere at det er en infeksjon.


Du bør derimot kontakte lege dersom egenbehandling ikke fører frem innen et par dager, dersom du har mistanke om at det har utviklet seg infeksjon , eller dersom du har diabetes eller nedsatt sirkulasjon i foten. Noen ganger er det nødvendig å bruke bad eller omslag med for eksempel eddiksyre eller kaliumpermanganat hvis det setter seg infeksjon i såret, ifølge Danielsen. Hvis et sår ikke vil gro, eller man har tegn til dypere infeksjon , bør man oppsøke lege.


Ved dypere infeksjon vil ofte en antibiotikakur være nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg