onsdag 30. oktober 2019

Koteletter i leirgryte

Koteletter i leirgryte

Nyttige tips og ingredienser til svinekotelett, velkommen til oss. Lag spennende måltider med svinekoteletter, kjapt, enkelt og velsmakende. Leirgrytens popularitet går i bølger. Mange gryter havner ufortjent innerst i et skap eller i kjellerboden. Det er absolutt verd å grave dem fram derfra, og ta dem i bruk igjen!


Koteletter i leirgryte

All slags mat kan tilberedes og blir god i leirgryte – grønnsaker, fisk og kjøtt. Ja, til og med desserter og brød kan tilberedes i leirgryte. Svinekoteletter kan byttes ut med lammekoteletter eller kyllingfilet eller -lår. Saftige koteletter. Brun også beina fra kotelettene.


Innimellom kotelettene kan du fleske til med noen klatter meierismør. Så mange som du har samvittighet til. Skjær gjerne vekk benet på kotelettene, da blir maten litt mer lekker, i alle fall for yngre gjester. Uten ben blir smaken på gryten riktignok litt redusert, men kjøttet har likevel tilstrekkelig fett til at den blir fyldig nok. Damp rosenkål i litt vann og resten av smøret.


Koteletter i leirgryte

Varm potetstappen som anvist på pakken. Server koteletter i fløtesaus med potetstappe og dampet rosenkål. Langtidsstekte koteletter bakt i høy - En ny måte å få smak av nordisk natur og fjøs og nordavin sier kokk Ole Jørgen Eilertsen. Oppskrift finner du under. Koteletter med saus og.


Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen? Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker. Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne. Forvarm ovnen til ca 2grader.


Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og. Denne oppskriften her er helt genial og ikke minst veldig enkel. Det blir best hvis det får stå lenge i ovnen, gjerne et par timer, men lager jeg det på en fridag, rekker jeg jo glatt å gjøre litt annet i mens. Ovnsbakte koteletter med fløte- og soppsaus Dette er en enkel og grei middag og passer jo perfekt på høstedager når man kanskje har plukket soppen selv?


Jeg er ikke så sprek, har lite greie på sopp og synes det er tryggest å handle den i butikken. Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god. Mange har en leirgryte stående innerst i skapet.


Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. En vanlig ildfast form med lokk er like fin å bruke eller du kan dekke en form med aluminiumsfolie. Nakkekotelettene blir alltid bra, men svinekotelettene blir tørre og seige nær sagt uansett hva du gjør. Hvorfor er det sånn, og finnes det en metode som sikrer at sistnevnte variant også blir saftige og møre?


Har laget pulled pork av nakkekoteletter i leirgryte. Ja du leste riktig, av nakkekoteletter :))) Jeg kom over denne oppskriften på nett. Det er nemlig kjempeenkelt å lage mat i leirgryte : Legg alle ingrediensene i gryten, sett den i ovnen, vent et par-tre timer, og så kan du glede deg over et rustikt og nydelig måltid!


Derfor: om du allerede har en leirgryte stående som du ikke bruker, ta den fram og gi den et forsøk! Bland sammen mel, salt og pepper og rull kjøttbitene i blandingen, stek kjøttet i smør over svak varme i en gryte, det skal bare ha en rask steking, ikke gjennomstekt, legg kjøttet tilside, skjær bacon i biter og stek den raskt i samme gryte. Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv. Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.


Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg