Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Hvor lenge skal gulrøtter egentlig koke?
Jeg koker de alltid like lenge som potetene slik at de blir myke, men de skal jo egentlig ikke være myke, så derfor lurer jeg på hvor lenge de egentlig skal koke? Jeg liker dem ikke harde, men jeg elsker dem når de er myke. Men tenkte jeg skulle koke dem i.
Gulrøtter var noe av det første jeg lærte på heimkunnskapen. De skulle kokes på tid. Sånn var det med den saken. Heldigvis skjønner stadig flere av oss at dette ikke er annet enn oppskriften på fiasko. Vi lurer oss selv ved å tro at det finnes et fasitsvar på hvor lenge noe skal koke.
Se, føl, lukt og smak på maten er mitt råd. Koke- og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.
Gulrot kan serveres stuet, kokt, grillet eller bakt.
Sesongen er fra juni og ut mai. Vil du ha dem litt mindre møre putt dem oppi etter ca. Mandelpoteter trenger kun 5-min. Har de kuttet i store biter.
Hva starter jeg med og hvor lenge. Har en kyllingform jeg laget tidligere i dag med fløte og creme fraiche. Skal gratineres med ost.
Du koker gulrøtter på akkurat samme måten som poteter : ha vann i en kjele, litt salt, ha gulrøttene oppi og la det koke opp. Skru så ned varmen og la gulrøttene trekke til de er ferdige. Sjekk med en gaffel med jevne mellomrom. Grønne grønnsaker: - Kok uten lokk - Bruk minst mulig vann - La vannet koke opp i en kjele, tilsett salt, så grønnsakene.
Dette er en litt annen og spennende vri på den vanlige potetstappen. Ved å mose gulrøtter , sellerirot og kålrot sammen med poteter , får du en ordentlig smaksbombe. Rotmos er nydelig til f. Godt med en god sennep til. Den lysegule mandelpoteten er nemlig ikke så uskyldig som den ser ut til.
Det er fort gjort å ende opp med poteter som går i oppløsning og smuldrer vekk. Heldigvis vet matblogger Elin Larsen nøyaktig hva du må passe på for å unngå oppsmuldrede poteter på selveste julekvelden. Slik unngår du bløt og vassen lutefisk.
På spesiallager kan likevel gulroten holde seg i mange måneder. Vent derfor til de er halvkokte før du har gulrøttene i grytevannet. Du kan også dampe dem sammen på rist som du setter i bunnen av en kjele, i en bambuskurv eller en dampkoker. Brokkoli og blomkål trives også godt sammen, og begge trenger kun få minutter dampetid. Og det er noen av de beste grønnsakene jeg vet, og kan brukes til alt!
Glaserte gulrøtter : Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Ha dem i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kok opp og la koke uten lokk i ca.
Proteinet i poteter er av høy kvalitet, på lik linje med kjøtt og melk, dvs. Legg i poteter , gulrøtter og linser og la det koke i ca. Poteter er rike på kalium som bl. Skjær brokkoli i små biter og legg dem i gryten etter en stund og la dem koke i ca. Vask og skjær vårløken i ringer og skjær paprika i strimler.
Her får du råd om utvanning, koketid og hvor mye pinnekjøtt (lammeribbe) per person, samt oppskrift på rotmos som er tradisjonelt tilbehør til pinnekjøtt. Ovnsstekte poteter er perfekt som tapas sammen med aïoli men passer også som tilbehør til alle. Salat med gulrøtter , bønner og avokado. Persetorsk betyr presset torsk. Fisken skal først graves og legges i press.
Her får du oppskriften på tradisjonell persetorsk med eggesmør, kokte poteter og gulrøtter. I Bergen er persetorsk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.