mandag 15. januar 2018

Omgangssyke 2019 varighet

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus. Varigheten på omgangssyken er tre til syv dager. Vanlige symptomer på omgangssyke. Symptomene kommer raskt etter at man har blitt smittet.


Oppkast og diaré pågår i omtrent 1-dager. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré.


Det finnes ingen behandling mot omgangssyke , men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Dersom barnet ditt får omgangssyken, er det viktigste at du sørger for at barnet får i seg nok drikke og næring. Det er viktig å forhindre uttørring, påpeker Hauge. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


Behandling ved omgangssyke. Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré. Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Sesonginfluensavaksine inneholder fire influensavirustyper - to A-stammer og to B-stammer. Vaksinen står i en særstil­ling blant vaksiner, fordi den må tilpas­ses end­ringene hos virus og derfor forandres fra år til år.


Almenntilstanden er dårlig med mageknip, kvalme og ofte feber. Norovirus er den vanligste årsaken til omgangssyke i barnehager og skoler og forekommer hyppigst i vinterhalvåret. De andre strekene viser smitten fra tidligere år. Altså pleier influensa å slå til i tidsrommet desember-januar, og vare et par måneder, men det kan variere en del. Gjengitt fra Folkehelseinstituttet.


Faktaarket om omgangssyke i barnehager og skoler kan også lastes ned som PDF-fil. Gjestene får pengene de har brukt på ferien refundert. Både små og store rammes, men sykdommen kan være farlig for de minste.


De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Det vanligste viruset i småbarnsalder er rotaviruset. Nå angripes vi av influensa og omgangssyke. Sesongen for influensa og omgangssyke er i gang. For mange nordmenn har det vært en slapp julehøytid.


Barn med feber (kroppstemperatur over grader, målt i endetarm) bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er feberfritt. Passerer feberen grader og barnet er preget av den høye temperaturen kan det være aktuelt å gi febernedsettende for å bedre allmenntilstanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg