torsdag 25. januar 2018

Mat i 3 års bursdag

Alt du Trenger og Lynrask Levering! Nordens største utvalg! Vi har det du trenger til festen - Stort utvalg i bursdagsgaver også - Kjøp her! Sprell har mye pynt og dekorasjoner så festen bliver perfekt.


Lag personlige invitasjoner til din bursdag. Design ditt kort her!

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Har jobbet i barnehage og har laget masse mat sammen med barn så vil ikke akkurat si at jeg er en germofob, men det er normal høflighet å ikke bare servere barnemekket mat i et voksenselskap. Men i alle dager, det er da vel -åringens bursdag , og da er det faktisk barnebursdag og ikke voksenselskap. Bland sammen rømme og majones.


Smak til med salt og pepper, bruk litt mer salt og pepper enn du tror er nødvendig. Når du skal arrangere barnebursdag for og 6-åringer, er det vanlig å invitere venner fra barnehagen, gjerne de som er på samme alder. Forventningene til en bursdag er like store hos en fjortenåring, som en treåring. Snakk med ungdommen om hvordan bursdagen skal gjennomføres og hva forventningene er.


Vær tydelig på hva som kan innfris og hva som er umulig.

Er det et stort ønske fra ungdommen om å ha tall-ballonger i gull og du ikke kommer til å kjøpe dette, si i fra. For de kostholdsbevisste er det mulighet til å snike inn litt sunnere mat , men hvis barna ønsker seg pølser, så la dem få det. Det er jo 3dager ellers i året til å servere sunn mat ). Det kan være lurt å spørre foreldrene om det er spesielle hensyn du må ta til de små gjestenes eventuelle allergier eller religion.


Gjestene kommer kl så vi tenkte å servere litt (varm) mat før kakene. Noen som har tips til noe som er enkelt? Synes pølser er litt kjedelig. Hva pleier dere å servere?


Ta gjerne barnet med på valget – det er bursdagsbarnets dag, så temaet bør passe godt. Starte festen med mat Gjertsen mener at når det kommer til selve festen er maten alltid sentral. Selv om barna kanskje vil si at godteposen er det gjeveste, blir det ingen god fest uten mat i. Jeg har vært i en del bhg- bursdager i høst, og ser tiden blir knapp hvis man har lagt opp til feks timers bursdag.


Vi skal ha 4- års dag snart, og har lagt opp til pølsespising ved bordet, gaveutdeling hvor alle gir hver sin gave (stor stas!), kake og til slutt skattejakt etter en liten godtepose (tenkte en sunnere variant). I alderen 1 1 og år begynner ting å bli flaut, og barna vil bestemme selv. Ta med barnet på planlegging angående mat og kake, og la de få bestemme noe av menyen selv. Finn laveste nettpris her.


Barn på 2- år har veldig ulike interesser, så også der er det nok lurt å tenke gjennom hva barnet er opptatt av før du kjøper gave. Duplo og andre byggeleker er ofte populært i denne alderen, tipser barnehagelærer Evenrud. Denne er en garantert vinner som alle barn synes er morsom.

Bursdagsleker fra år 1. Barna stiller seg i kø med en improvisert fiskestang som de fisker med etter tur. Skal ha bursdagfering for snuppa på søndag, og er helt blank til hva vi kan servere. Veldig enkel feiring og bare familie og gode venner som kommer så ønsker ikke noe avansert og superflott. Jeg ønsker deg velkommen til min verden, hvor jeg deler min lidenskap for bursdager og feiringer. Her finner du oppskrifter på hvordan alle barn kan få en flott fest, uavhengig av plass og økonomi.


I helgene kan en gjerne ha all mat i en omgang – midt i bursdagen – og leke før og etter, fordi barna er mer uthvilte. Leker Fri lek er ofte det kjekkeste for ungene, for en bursdag på ny plass kan nesten bli en oppdagelsesferd i nye rom og andre leker. Likevel kan det være greit å ha to-tre aktiviteter i bakhånd. Uten mat og drikke duger helten ikke sies det, og det stemmer også for bursdag. Det anbefales å starte med mat like etter gjestene kommer.


Mange dropper å spise like før de skal i bursdag , samt hvis bursdagen er etter skolen kan det være lenge siden en har fått spist. Sultne unger kan være slitsomt! Akebursdag, skogsbursdag, fjellklatrebursdag, lek i vannkanten- bursdag , lekeplassbursdag… Det viktigste er naturligvis å sørge for at barna er trygge og at det er nok voksne som hjelper til og passer på. Her er det bare fantasien som setter grenser.


Enkel medbrakt mat og drikke er praktisk. Jeg hadde års bursdag nå i februar for tvillingene våre (gutt og jente). Vi inviterte alle på samme alder i teamet i barnehagen pluss noen flere – en fin blanding av gutter og jenter. Vi hadde ikke noe spesielt opplegg annet en pølser, saft og kaker. Leken styrte de helt selv, når barna er så små går leken lekende lett;).


Etter at mine to eldre søsken, - en svært vellykket søster og en like vellykket bror - har fylt år i tur og orden, med store fester og mange taler, er det snart min tur. Jeg vet ikke om jeg har lyst på noe stort venne- eller familieselskap. Mine foreldre har jeg aldri hatt s.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg