fredag 26. januar 2018

Hvitt belegg på tunga barn feber

Munnhulen vil altså da være fylt av områder med belegg eller hvite flekker på tungen på innsiden av barnets kinn. Det kan se ut som melkerester, men det sitter fast, forteller Mikalsen. Og ifølge helsesøsteren kan soppinfeksjon på brystknoppene hos mor gi en stikkende eller brennende smerte i brystet, både under og spesielt etter amming. Inne i munnen, på innsiden av kinnet, kommer det fram små, hvite flekker.


Hvis et barn får feber og utslett, bør man rådføre seg med lege eller helsestasjon. Man får først et tykt, hvitt belegg på tunga. Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen , kjent som papiller, bli betent. Jeg har hatt et hvitt belegg på innsiden av kinnene og diverse fargeforandringer og belegg på tungen i mange måneder, skriver mannen til Lommelegen. Ifølge han trodde både legen og tannlegen at det dreide seg om sopp, og ga mannen medisiner mot dette, men ingenting hjalp.


Les mer om after her. Trøske (soppinfeksjon) Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans. Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som kan svi og gi ubehag.


De vanligste symptomene som følger hovne mandler er sår hals, hvitt belegg på tungen , rødhet i halsen, feber , smerter ved svelging og hovne kjertler i nakken. Antibiotika blir ofte foreskrevet for halsinfeksjoner som er forårsaket av bakterier. Behandle smerte med anti-inflammatoriske medisiner og gurgle med saltvann, anbefales. Smerter i hals, problemer med å svelge og hvitt belegg på tungen ? Halsbetennelse kan også komme med feber , hodepine, smerter i ører og ømme lymfeknuter på halsen.


Noen barn synes det er så ubehagelig at de ikke klarer å spise. Pass allikevel på at det får i seg nok væske, og prøv med flytende kost, for eksempel yoghurt. Tungen kan også få hvite flekker på grunn av soppinfeksjoner, også kalt trøske. Av og til kan hvitt belegg skyldes trøske, men da pleier ikke belegget sitte bare på tungen , men like mye på slimhinnen på kinnene og i ganen.


Dersom du ser gutten din inn i halsen vil jeg tro at du vil finne at svelgringen er irritert og rødlig, eller at det er irritasjon av svelgveggen, gjerne med litt slim eller belegg. Spesielt mye midt på tungen helt bak. Det er blitt gradvis værre og nå ser det ut som et belegg midt på den innerste halvdelen av tungen og kun en hvit farge som forsvinner mer og mer jo lenger ut på tungen jeg kommer, men det kan ikke skrapes bort. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett.


Det er heller ikke uvanlig at munnvikene er såre og skjøre (angulær cheilitt). Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt belegg. Noen ganger, babyer og barn utvikle et hvitt belegg eller hvite flekker på tungen når de tar antibiotika som Amoxicillin. Dette skjer fordi antibiotika dreper av noen av de gode bakteriene i munnen, slik at sopp å vokse på tungen. Denne tilstanden løser ofte seg selv kort tid etter at løpet av antibiotika er ferdig.


Det vanligste er at man ser områder med hvitt belegg eller hvite flekker, som regel på tungen , gummene og innsiden av kinnet. Det kan ofte se ut som melkerester, men belegget sitter fast og kan ikke lett tørkes bort. Barn som ammes kan overføre soppinfeksjonen til mors brystvorte. Typiske symptomer er at brystvorten flasser og blir rød og.


Ensidig nekrotiserende tonsillitt. Grågrønt belegg på tonsill og eventuelt i farynks. Forekommer av og til i militærleire og lignende.


Vanligvis bare lett feber og lite påvirket allmenntilstand. Akutt debut med feber , sykdomsfølelse og svelgbesvær. Slimhinnen i svelget er uttalt ruborøs. Hvis problemet er vedvarende, bør du søke råd fra legen din for åvære sikker på at den hvite tungen din ikke er et symptom forårsaket av en mer alvorlig sykdom. Heldigvis finnes det naturlige behandlinger som kan la deg bli kvitt problemet med det hvite belegget på tungen.


Siden så lenge jeg kan huske, har tungen min alltid hatt hvitt belegg på tungen. Sliter ikke mye med dårlig ånde (kanskje som normale, ettersom hva jeg spiser) Har hørt at det kan være jordbær tunge kanskje? Uansett, når jeg få feber blir alltid tungen min 10x hvitere og tar en del tid før den roer seg ned.


Smertefulle sår i munnslimhinnen etter brustne bullae. Epitelet kan løsne når man gnir på overflaten av tilsynelatende normal munnslimhinne. Orale manifestasjoner er ofte debutsymptom. Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg , vondt i halsen hele tiden, feber , dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer. Man vil ofte føle seg elendig.


Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege. Hvite streker og flekker: Kan være forbundet med smerter, særlig ved inntak av bestemte mat- og drikkevarer, f. Belegg som kan skrapes av: Kan forekomme over hele munnslimhinnen, og er ofte tegn på soppinfeksjon. Barn vil ofte ikke spise, men det er viktig at det får nok drikke for å unngå uttørring. Smertestillende medisiner kan gis for å lindre.


Hos ellers friske barn går sykdommen over i løpet av til uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg