tirsdag 9. januar 2018

Baby vondt i magen om kvelden

Babyer som har vondt i magen er et velkjent problem for de fleste foreldre. Det er imidlertid ikke alle myter omkring babyens magevondt som er sanne. Vi har bedt spebarn- og barselpleier, adjunkt, ammeveileder og eier av Ammestua Den Lille, Randi Dørum, om å svare på noen av de vanligste mytene når det kommer til magesmerter hos babyen. Omtrent hver kveld på denne tiden gråter han fælt og har tydelig vondt i magen.


Vet ikke helt hva vi skal gjøre, eller ER det noe å gjøre?

Har prøvd med fennikkelte før måltid nå også, ml. I dag har jeg heller ikke spist noen meieriprodukter for å se om det ble bedre. Spist salat og unngått lø. Når babyen vondt i magen om natten, du absolutt ikke kan varme den eller gi ham noen smertestillende eller avføringsmidler uten å konsultere.


En baby som skriker av smerte er så utrolig vondt å høre på at det er til å bli. Berlin sent på kvelden slik at han. Helt utrolig hvor vondt en så liten og søt baby kunne lukte.

Det virker som om han har problemer med luft i magen. Særlig om natten ligger han og presser og har det vondt. Dette gjør at han er veldig urolig på natten, våkner ofte, krøker seg sammen som.


Min har også luft i magen. De tipsene vi har fått(utenom å være flink til å få ut luft etter amming) er det du gjør med ryggen, massere i sirkler med klokken på magen , løfte knærne opp mot magen og bevege de i sirkler, løfte beina opp og massere fast på innsiden under føttene-fra hælen og til slutt inn mot midten forran på foten. Ungen metter seg så godt den kan og sover bittelitt lenger. Vi hadde veldig like problemer når sønnen vår var nyfødt.


Jeg har i tillegg blitt forkjølet. Han spiste antagelig for mye, og fikk vondt i magen , særlig om kvelden. Rådet jeg fikk fra sykehuset var å gi litt vann på tåteflaske (ikke sukkervann). Vannet gjorde at han rapte og prompet mer. Hva er forskjellen på diaré og løs mage ? Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen.


Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 2gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft.

For at avføringen skal passere tarmen med rett hastighet, kreves det at tarminnholdet har den rette konsistens. Forskjellige magesmerter. Smerter fra blindtarmen: Les legevakten om blindtarmsbetennelse og fakta om blindtarmsbetennelse.


Check out For The Baby. Baby – massasje kan virke avslappende og gi nær kontakt mellom barn og. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene.


Amming i bæresele (video) Kveldsamming og urolige barn om kvelden Atskillelse fra barnet. Babymassasje kan også være deilig for barna som har vondt i magen. Om barnet har luft i magen (kan ofte kjennes at magen blir stram), kan det hjelpe barnet med forsiktige strykninger i sirkelbevegelser over magen , sykle med beina til barnet eller presse bena forsiktig opp mot magen.


Datteren min har av og til vondt i magen. Jeg synes det er vanskelig å avgjøre om vi skal ta henne til legen eller ikke. Det er ikke sånn at hun klager på dette hele tiden, da, men innimellom. Det er vanlig at nyfødte og spedbarn skriker om kvelden og tidlig på natten, og det er glidende overganger mellom normal skriking og spedbarnskolikk. Time etter time, kveld etter kveld , og kanskje natt etter natt, med et utrøstelig, skrikende spedbarn i armene har drevet mange forventningsfulle foreldre over i. Hei Samboeren min får ofte dårlig ånde om kvelden.


Hun er også plaget med mye og kraftige smerter i magen. Dette beskriver hun som ubeskrivelig vondt med krampetrekninger og av og til kvalm med en følelse av å måtte kaste opp selv om hun ikke må det. Det er vondt overalt i mageregionen, men smertene bytter sted fra gang til gang. Så øker det på utover dagen.


Synes det er sjelden jeg ikke har oppblåst mage , og synes det er vanskelig å se sammenheng med spesielle matvarer. Om kvelden kan det være veldig ille (skikkelig stor mage ) og ganske vondt. Om dagen, før middag, er det ikke fullt så ille, men absolutt plagsomt og tydelig nok. Er det ett punkt eller er det i nedre del av magen. Hjelper det å ligge stille?


Eller har du en trang til å bevege deg? Disse spørsmålene vil Valeur gjerne ha svar på når han sitter foran en pasient. Man vil spørre om sånne ting, for man vil gå bredt ut og snevre inn mulighetene. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg