fredag 19. januar 2018

Bakt potet med bønner

Finn laveste nettpris her. Tilsett aspargesbønner, sorte bønner og mais og la det steke med til aspargesbønnene er møre. Når potetene er ferdig bakt , kutt et snitt i dem på langs og fyll med tofublandingen. Server veldig gjerne med en klatt Oatly imat creme fraiche på toppen og grønn salat ved siden av.


Bakt potet er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.

Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Stek midt i ovnen på 2C, i 20–minutter. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten.


Det kan være alt fra en kjedelig affære med en smørklatt i til en spennende smaksbombe. Vi vil inspirere deg til det sistnevnte. Den ultimate bakte poteten.


Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Disse bakte potetene fylles med ost, hvitløk og timian og gratineres før servering.

Smak til med salt og pepper. Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais, sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping. Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til. Men, godt tips med bacon, det skal jeg prøve neste gang.


En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Stek hjemme i ovnen kun til deg selv eller om dere er mange. Det er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker.


Nydelige poteter i ovnen går aldri av moten. Oppskriften fant jeg i en kokebok jeg fikk som femteklassing, og sulten som jeg var pleide jeg å lage det da jeg kom hjem fra skolen. Bakte poteter smaker godt som tilbehør, men er og deilig som fredagskos.


En klatt med dette i den bakte poteten smaker kjempegodt. Et dryss med revet ost over fyllet og sette potetene inn i ovnen igjen noen minutter til osten har smeltet er også kjempegodt. Server bakte poteter med en grønn salat til og du har en velsmakende rett. Med den kan lett oppgraderes til å bli en spennende og smakfull rett på egne ben.


Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.

Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg