mandag 22. januar 2018

Mal til å lage dusk

En enkel måte å lage dusk til topplua. Så det skal jeg prøve å få til for dere nå! For å lage en dusk , trenger du to smultringformede pappskiver til å surre garnet rundt.


Disse kan være i alle størrelser, alt ettersom hvor lang pels du vil at dusken skal ha, og hvor stor diameter du ønsker at den skal ha. Diameteren på pappskiva bestemmer hvor stor dusken blir.

Hvordan lage dusk : Snurr to tråder babyull omganger rundt fingrene (utenom tommel) på venstre hånd. Klipp av løkkene i toppen. Pom pom maker - dusk maler. Strikkepinne str måler. Nøstemaskin og Hespetre Nøstemaskin.


How to make Pom Poms with a Fork- hvordan lage dusk med en gaffel. Det er lett å lage små dekorative dusker som du kan bruke til å pynte luer, votter, vesker og interiør med.

Velg størrelse og det materialet som passer deg. Figur 1: Start i den ene enden og surr garnet rundt pappbiten til dusken har den rette tykkelsen. Du trenger en dusk i størrelse medium, en liten og en ekstra liten for å lage en påskekanin (se maler). La de to minste duskene ha lange bindingstråder.


Træ den ene duskens tråder på en stoppenål og sy tvers igjennom den store dusken. Knytt tråden stramt i den andre lille duskens lange tråd. Pomponger er veldig morsomme.


De er lette å lage , og kan brukes både som ball og pynt. Alle på SFO, inkludert meg lagde, mengder av dem. Så når jeg kom over denne på en nettside kunne jeg ikke vente med å prøve det igjen. Velkommen til min lille butikk her på Epla. Alle dusker i butikken er av fuskepels☺️ Spør bare.


Du skal lage dusk , ikke sant? Du setter to skiver sammen. Tre tråden gjennom til det ikke er plass mer, og klipp opp trådene.


Før du tar bort pappen, må du knyte stramt mellom pappskivene, helst et par tre ganger.

Fjern pappskivene, og jevn ut dusken. Jeg ville hatt en stor og en liten dusk , da, altså må du ha to store og to små skiver. Med dette settet er det ingen sak å lage fine pompomer, det går raskt som bare det! I esken får du to magnetiske halvringer som man skal surre garnet rundt. Så skal du klippe opp dusken og surre mer tråd slik at dusken sitter sammen.


Spesielt hvis ikke du har lagd dusk før. Man kan jo lage dusker i forskjellige størrelser, jo større jo lenger ti så jeg vil anbefale og starte med en liten en, slik at barna ikke mister interessen. Når de skjønner tegningen, kan de hende de vil lage en stor dusk. Det er jo fasinerende å se hvordan en dusk blir til. Fint sett med forskjellige størrelser.


Inspirasjon til hjemmelagede smykker finner du her, og vi viser samtidig hvordan du gjør det i detalj. Det er derfor vi påstår at alle kan lage smykker! Se ideene våre til armbån halskjeder, brosjer og øreringer du kan lage selv. Jeg lager en lue, og er altså nybegynner når det gjelder denslags. Har noen tips til hvordan jeg lager dusk ? Jeg vil helst lage en sånn rund type, ikke en faktisk dusk med tråder som henger løst.


Tegn en jevn sirkel på pappa med en form eller et kompass. Størrelsen på formen avhenger av ønsket størrelse på pomponen. I midten av sirkelen tegner du en annen, men mye mindre - dette vil være en åpning for vikling av trådene.


Nå må du kutte ut formen, og med en skarp kniv til å lage et hull på en bane i midten av sirkelen. Lag en dusk (ball) av garn. Test gjerne på et papir først slik at du får riktig form på lua.


Om du vil kan du brodere på en liten stjerne på framsiden. Lim fast lua på garndusken og en litt mindre dusk på toppen av lua.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg