fredag 2. november 2018

Når kommer eggløsning i forhold til eggløsningsslim

Her finnes det sikkert ikke noe som er riktig eller galt, lurer bare på hva dere erfarer. Ved å observere forandringene i livmorsekretet kan du få god informasjon om når du sannsynligvis er mest fruktbar. Hvordan ser eggløsningsslimet ut? Når kommer el-slim i forhold til eggeløsning?


Når eggløsningslimet forsvinner, har man hatt eggløsning. Hos de fleste kvinner er det altså til dager mellom eggløsning ( når egget løsner fra eggstokken) og starten på neste menstruasjon. For å bli gravid naturlig, må man ha både eggløsning og eggløsningsslim. Og irriterende nok, når man prøver å bli gravi kommer eggløsningen bare en gang i løpet av menstruasjonssyklusen, og den varer da bare et døgn. Jeg har lange sykluser så anledningen byr seg sjelden.


Vanskelig å time og planlegge sex når man ikke aner om eggløsning kommer om én dag eller førti… Jeg temper og bruker eggløsningstester. Om du er bekymret for om du har eggløsning , kan du enten få dette bekreftet hos legen ved å ta hormonprøver etter menstruasjonen og etter forventet eggløsning , eller ved å ta eggløsningstester som man kan få kjøpt på apoteket. Jeg tolker ikke dette som noe forvarsel på at det nå skal være vanskeligere å bli gravid.


Lurer veldig på når slimet kommer , i forhold til. Eggløsning slim nå ! Som hovedregel sier man at eggløsningen kommer på siste dag med eggløsningsslim. Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning , men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten.


Mange som forsøker å bli gravide tyr til eggløsningstester for å finne ut når de er mest fruktbare. Alle som har eggløsning vil få en temperaturøkning på ca. Basaltemperaturen, som er kroppens temperatur i full hvile, kan variere fra syklus til syklus og fra kvinne til kvinne. Man må derfor måle basaltemperaturen hver dag i hver syklus. Spar penger ved å kjøpe flere sett.


Graviditet- og eggløsningstester. Dersom syklusen din er regelmessig, kan du bruke enkel hoderegning. Har du en mens som varer i fire dager, kommer eggløsningen ca dager etter at mensen er ferdig. Du kan også benytte deg av Mammanetts eggløsningskalkulator som regner ut når du mest sannsynlig har eggløsning. Jeg lurer på om det er noen som har opplevd å ha eggløsningsslim i nesten uke?


Før jeg begynte på p-piller så merka jeg aldri når jeg hadde eggløsning , men nå har jeg sluttet med pillene igjen og nå merker jeg det veldig! Forrige tirsdag så merket jeg at jeg var litt våt i trusa, når jeg s. Mye skjer mellom første dags mens, til første dag mens i neste syklus. Midt mellom disse dagene får kvinnen eggløsning. Det er når du har eggløsning du kan bli gravid.


Det varierer også fra kvinne til kvinne når du har eggløsning , og det er ikke så lett å finne ut av uten at du tester deg for å finne ut om når du har eggløsning. Når et modent egg slippes fra en av eggstokkene dine, må det bli befruktet innen timer (kanskje til og med mindre), ellers dør det og sjansen til å bli gravid er forspilt i den aktuelle syklusen. Under gode forhold kan imidlertid sædcellene leve inne i kvinnekroppen i flere dager, og fortsatt være i stand til å befrukte egget. Det såkalte eggløsningslimet kommer ca 6-dager etter eggløsning og er egentlig til for å lage gode forhold i livmoren til et evt. Denne fasen kalles sekresjonsfasen.


Det er ikke uvanlig at du mer slimete utflod i hele denne fasen, som varer fram til neste menstruasjon. Det kan holde seg i noen dager. Dersom du har blitt gravi så kan det igrunnen fortsette en god stund til , men da er det et uttrykk for at slimhinnene i skjeden har begynt å bygge seg opp for en graviditetet. Kvinner kan bli gravid ved å ha samleie en dag eller to før eggløsning , så det er ingen grunn å vente til dagen for eggløsning.


Selv om du har samleie på den dagen du forventer å få eggløsning , kan du bli gravid i ytterligere timer avhengig av nøyaktig når egget er sluppet, og når sædcellene kommer det. I morges så det fortsatt ut som eggløsningsslim , men tror det var rester etter gårsdagens moro, fordi det var mindre elastisk (eller hva jeg kan kalle det). Tok eggløsningstest for litt siden (morgenurin), men denne var negativ, akkurat som i går.


Når er det vanlig at eggløsning kommer i forholdt til eggløsningsslimet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg