fredag 9. november 2018

Smeltet smør med rømme

Man kan jo feks lage en smørsaus med rømme (da seterrømme) i en reduksjon med feks vin eller fiskekraft først, og så piske kalde smørterninger inn i dette. Så TS må nesten beskrive sausen litt mer for å få et skikkelig svar, tror jeg. En kaldrørt saus med smør i må jo være en umulighet. Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg, sukker, juice og rømme.


Bland i bakepulver, natron og revet appelsinskall.

Rør i smeltet smør og hvetemelet. Jeg bruker en stålvisp (ballongvisp) som gjør at melklumpene fjernes raskt og effektivt. Stek vaflene på middels varme til de er gylne. Smør formene og dekk bunnene med bakepapir. Hell røren i formene.


Rømme er med på å gjøre kaken ekstra saftig. Stek kakene i ovnen på nederste rille ved 180° i ca. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdige. Enkel og veldig god rømmesaus med smør til fisk By Stein Ivar on 6.

Saus Dersom du ønsker å lage en enkel og veldig god saus til fisk vil jeg anbefale denne. Og den aller største laksefavoritten var kalde lakseskiver med agurksalat, rømme , varme poteter og massevis med smeltet smør på toppen. Jeg passet bestandig på å helle litt smeltet smør over rømmen også, for når det traff den kalde rømmen, stivnet det og ble til små smørdråper som smakte ekstra godt.


Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper, men du kan fint piske det sammen for hånd også. Pisk til du får en klumpfri røre. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt.


Stek sveler på takke eller i en stekepanne. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.


Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Ha blandingen i melken. Del deigen i emner, og kjevle ut tynne lefser med en gang. Stek lefsene på den ene siden over sterk varme. Legg dem oppå hverandre, med klede over og press.


Lefsene legges på takken. Lag primduppen ved å smelte.

La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. Spe med varm kraft eller sky. La den stå minst minutter for at melet skal få svelle.


Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler. La røren stå og svelle i min.


Bruk litt ekstra smør under stekingen. Saftig sjokoladekake med rømme ! Lag fyll ved å smelte smør , og blande i resten, juster med melis til passe textur. Kok i min min for å få ut mel smak. Smak til med rømme , sitron, gressløk,. Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør , sukker og kanel.


Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.


Tilsett malte kokte poteter. Grunnen til at vi elter inn mel i halve deigen om gangen er at hvis man tar hele deigen samtidig, så blir den klissete og vanskelig å jobbe med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg