fredag 23. november 2018

Dikt med rim for barn

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Finn laveste nettpris her.


Mange av disse reglene husker jeg fra jeg selv var liten, og barn elsker rim og regler :) REGNEVÆR! Det drypper og drapper og spruter. Barn elsker regler, dikt og vers som rimer.

Kos dere i lag med regler, rim og vers dere finner her! Rim i busk og rim i trær, rim i denne sangen her. BUKKENE BRUSE VAR LEI AV OG TRIPPE! Bukkene Bruse var lei av og trippe og trampe på broen: Å la oss få slippe! Til seters til seters å gjøre oss fete, se hvordan vi eser, for mye å ete!


Dikt for barn – av 5. En rund liten snømann, med en gulrot-nese så flott, fikk en dag besøk av en kanin, som var på vei til et slott. Jeg er våt, jeg er kal jeg er ganske lei, hva har jeg egentlig gjort, hvorfor kom snøen igjen min vei, og det så innmari fort. Jeg er sint, jeg har vondt, dette må ta slutt, hvorfor skjer dette alltid med meg, denne rekken av uhell må bli brutt, ingen fler takras på min vei.

Her er noen vennskapsdikt:. Vennskap er sterkere en du tror Et vennskap gjør livet lettere en du tror. En venn er til å stole på, hvor som helst når du trenger dem. Men av og til så kommer det onde mørke dager der du trenger en venn. Jeg synes diktet var veldig kreativt og ga god stemning, men du gjentar setninger og bare bytter ut et ord på neste linje som kan være litt uvanlig, men ellers er det et veldig bra utgangspunkt i et dikt.


Det er også bra at du bruker rim så fortsett med det gode arbeidet. Plopp - sier regnet på min paraply. Heldig er det som i tønna kom, for der sier regnet: trom trom trom!


Vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk - sakk, vi drypper på tak. Tikk - takk, det regner i dag. Regn, regn, regn, regn.


Fire små barn tok fatt på veien hjem, fra skogen kom trollet Sambo og så var de blitt fem. De ertet krokodillen:Du kan ikke ta oss her. Så kom krokodillen så diger og så svær. Barn likar rim og rytme, men det er få slike bøker på nynorsk i handelen, seier Ottar Løvoll. Han sit med eit rykande ferskt eksemplar av boka 1-2-Les og le.


Framsida er dekorert med ei stor og nøgd ku, teikna av Linda Eriksen. Tekstane har eg henta frå dagleglivet.

Språket i slike vers er munnleg, og det er derfor ei vurdering korleis vi skriv ned somme ord og vendingar. Her finn du nynorske rim og regler, med innslag av dialektord og munnleg oppbygging av setningar. Vi har valt å skrive kvar i landet vår versjon er frå, men veit at det finst mange versjonar av mange av versa. Sterk lyrikkhøst på Samlaget.


Barnelyrikken i Norge må nærmest kunne betegnes som en sjanger i dvale. Et barn å få elske og beskytte fra vondt, en lykke for stor å forklare. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg