fredag 30. november 2018

Saus til laks

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Bestill nå og betal ved utsjekking. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.


Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt!

Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose.


Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk, fugl, pasta og pizza. Visp inn smør i klatter til du har en tykk saus. Smak til med finhakket estragon, sitronsaft og salt.

I forma er det fisk, grønnsaker og saus , det eneste du behøver i tillegg er poteter, som kan kokes mens forma står i ovnen. Dette er en enkel og god oppskrift, som lett kan lages til en eller til mange. Enkelt, godt og praktisk!


Jeg steker opp løk og hvitløk med litt salt og pepper, og har i et fløtehus eller to (avhengig av hvor mange som kommer til middag. ) Lar det putre sammen med oppskjærte grønnsaker, og steker sjampinjonger ved siden av. Når grønnsakene nærmer seg ferdig har jeg oppi laksebiter og lar alt småputre til laksen er gjennomvarm. Ruccola og persille er også knallgodt til pasta med laks.


Eller du kan prøve en deilig tomat- og mascarponesaus som er smakt til med hvitvin eller eplejuice. Fløte eller crème fraîche gir en fyldigere saus. Server gjerne laksepastaen med baguetter eller annet godt brød med hvitløksmør og en frisk grønn salat ved siden av.


Laks , pasta og kremet saus er en nokså tung kombinasjon og alene fremstår den fort kjedelig. Det kan også være godt med noe sprøtt på toppen for litt kontraster i teksturene. Server den med mango og spinat ved siden av - minimal innsats, maksimal smak.


Friske urter som koriander og mynte passer godt til. Kjapt og lekende lett å booke med. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Saus : Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med vinen.


Kok opp og reduser til nesten all væske er borte.

Ta sausen av varmen og rør inn smør, litt etter litt. Tilsett fløte, kok opp og reduser til halvparten. Bland inn finhakket gressløk rett for servering.


Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt, røkt og gravet. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk. Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Når du skal beregning pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 1g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 1g tørket pasta veier litt over 2g når den er ferdig kokt.


Laks Oppskrift på laksefilet i form med poteter og grønnsaker. MENYs egen hvite saus med gressløk helles over til slutt og gjør dette til en komplett middag for hele familien. Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. Legg de fire stykkene med laks på en fjøl. Tørk de lett med litt kjøkkenpapir før du krydrer dem på begge sider med salt og pepper.


Stek laksefiletene i en varm panne med litt olje. Synes du det er vanskelig å få hele familien til å spise fisk til middag? TORO Mild saus til laks er en smakfull saus som passer til både laks og hvit fisk.


Mildt krydret er den også en god base for å lage din egen fiskesaus - tilsett for eksempel hakket persille og kvernet sort pepper. Stekt laks : 400g laksefilet, skinn og benfri, kuttet i store terninger Salt Nykvernet pepper Olivenolje til steking. Løksaus løk Olivenolje Salt og pepper 2dl kokte linser. Spinat saus 200g spinatblader Salt og pepper.


Like deler fløte og creme fraiche, god sennep (jeg bruker ofte estragon-dijon), sitron, salt og pepper! Dette reduseres til ønsket tykkelse, fantastisk saus. Jeg pleier å servere den til stekt laks , grønn asparges og potetpure, samt sancerre i glasset!


Ellers så er jo beurre blanc et bra alternativ.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg