fredag 9. november 2018

Cosylan og alkohol

Greit det at DU har blandet det ganske mye, og ja, det skal litt til. Men vi vet ikke hvilken (om noen) toleranse trådstarter har, derav mitt svar. Dette bør tas hensyn til hos gravide og ammende, barn og høyrisikogrupper som pasienter med leversykdom eller epilepsi. Det er mange som opplever vanskeligheter og mistrivsel på ungdomsskolen og jeg kan fortelle deg en ting at mange får det bedre når de begynner på videregående og får nye venner samtidig som de rundt deg blir litt mer modne og greie med hverandre. Du har det kjipt nå men ting ordner seg sikkert etter hvert og blir bedre.


Drikker du for mye alkohol ved siden av kan du få blodtrykksfall, i stedet for å bli kvikk vil man da bli veldig slapp. Sterke smertestillende, sovemedsiner og beroligende medisiner vil også få en forsterket virkning av alkohol slik at man lettere kan få en overdose. Hvor lenge du må vente kommer an på hvor mye du har inntatt, hvor ofte du tar det og hvor lenge du har brukt det. Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med legen din for veiledning.


Dette er fordi det inneholder morfin, samt en liten mengde etanol ( alkohol ). Lommelegen kan ikke foreskrive medisiner. Cosylan er et reseptbelagt preparat. Narkotiske stoffer påvirker hjernen på ulike måter og med kritikkløshet, prestasjonsforringelse og økt risikovillighet til følge. Naloksonbehandlingen må derfor ofte gjentas. Dette gjelder for amfetamin, kokain, ecstasy, cannabis (hasj, marihuana), heroin og morfin.


Noen slike stoffer brukes også som legemidler, men da i lavere doser. Du må ta kontakt med din fastlege for å få resept. Men ikke drikk alkohol sammen med den, det er som flere nevner – morfin i den.


Hva skjer om jeg drikker en hel flaske cosylan hostesaft sammen med alkohol ? Ved bruk av miksturen påvirkes hostesenteret i hjernen slik at hosten dempes. Har en sinnsyk hoste dagen lang og fått cosylan av legen. Dosen gis langsomt intravenøst, og kan gjentas hvert 3-min inntil normal respirasjon. Tok for en halvtime siden siden jeg er så sliten nå og har lyst sove noen timer, men ingen virkning.


Henrik hadde drukket 3milliliter av flasken før han døde. Du burde nektet henne å drikke, selv om jeg vet at tenåringer (regner nesten med at hun er det siden hun gjør dette?) kan være strie. Som nevnt nedenfor kan hun bli svært beruset av kombinasjonen og også veldig kvalm. Og her er det viktig, selv om det føles ekkelt, å få slimet opp og ut.


Derfor bør man ikke bruke hostedempende midler som er beregnet på tørrhoste. Disse demper nemlig hosterefleksen, og gjør at slimet ikke kommer opp. Dette kan i verste fall føre til en betydelig forverring, og til bakteriell infeksjon som krever antibiotika.


Drakk en god del alkohol i sommer så jeg begynner å. Her er en link til felleskatalogen. Tenker at det er mye annet som er morsommere å prøve. Ett glass melk, tre glass Villa Farris, og ett glass Cola. Jeg har sjekket alle matvarene og ingenting var gått ut på dato. Jeg har ikke brukt noen medisiner, bortsett fra paracet i går.


Har heller ikke brukt munnskyllevann. Promillen var under grensa, og når de sjekket på nytt etter minutter var den sunket til 0. Langvarig bruk kan føre til utvikling av avhengighet. Bør ikke gis til barn under år. Bivirkninger: Sedativ effekt. Etylmorfin kan gi galleveisdyskinesier.


Beroligende og smertestillende midler, samt en rekke andre medisiner, påvirker sentralnervesystemet og dermed dine ferdigheter som sjåfør. Tar du flere legemidler sammen, eller legemidler sammen med alkohol , kan disse forsterke hverandres v. I beste fall har spriten en rensende effekt på hals og slimhinne, men rent fysiologisk vil alkoholen bare ha en forsterkende effekt på symptomene (altså det blir værre). Alkohol er også vist å øke mengden av den dype søvnen i første halvdel av natten, men deretter blir søvnen mer urolig og oppstykket. I siste halvdel av natten ses økende grad av søvnfragmentering, våkenhet, urolig søvn, reduksjon av dyp søvn og økning av REM-søvn med levende og angstladede drømmer.


Marevan og alkohol. Moderate mengder vin eller øl daglig (to glass) ser ikke ut til å spille noen rolle, men et plutselig høyt inntak (“flatfyll”) bør unngås. Egenerklæringen er en del av helseattesten, og skal fylles ut av søker og medbringes til fastlegen når man skal ha utfylt helseattest og til optiker ved utfylling av synsattest (Helseattest førerett – syn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg