mandag 26. november 2018

Mest brukte navn i norge gjennom tidene

Mest brukte navn i norge gjennom tidene

For å få en best mulig opplevelse av å bruke våre nettsider, bør du bruke en nyere versjon av Internet Explorer eller alternative nettlesere. Hvis du bruker en jobb-PC, bør du kontakte IT-ansvarlig. Anne er forholdsvis lite brukt for tida og synker. Hvor vanlig et navn er varierer mye gjennom årene.


De er langt fra de mest brukte navnene dersom man ser befolkningen under ett. Navnet Sofia, med variasjoner, er nummer to eller tre i hele forskjellige land. Det finnes rundt 30. I USA er Sophia akkurat nå det tredje mest populære jentenavnet.


Se s internasjonale oversikt over Sofia-varianter. Svært populært også i Norge. I Norge gjør Sofia-varianter det svært godt på navnestatistikken. Norge har strenge personvernhensyn, og akkurat nå er kun ni av landets 2ettersøkte på plakaten.


Mohammed i ulike skrivemåter topper i Oslo. William, som har gått sterkt tilbake på landsbasis, er fortsatt topp i Akershus og Sogn og Fjordane. Topplister derfra er den beste prognosen for hva som skjer i Norge. Trenden med mange jentenavn som slutter på a eller ah, kommer sannsynligvis fra vårt naboland i øst. Opp gjennom tidene har det vært anvendt ulike navnemåter.


En bestemt metode kunne dominere i én tidsepoke, mens en annen var vanlig i et annet tidsrom. Iblant ble en eldre navnemåte anvendt på et nyoppdaget grunnstoff fordi dette var beslektet med et tidligere beskrevet grunnstoff. En opptelling foretatt av Jørgen Ouren, leder forSSBsnavnestatistikk, viser at navnet ligger helt øverst på listen for vårt årtusen. Hvilke navn tror du vil være de mest brukte om for eksempel år?


Mest brukte navn i norge gjennom tidene

Norge har de siste årene hatt en god del gode syklister i internasjonal sammenheng, og det kommer stadig nye talenter til. Sykling er en krevende sport som krever mye, og de forskjellige rittene kan også være ganske farlige. Et av de mest kjente rittene er Tour De France, hvor Lance Armstrong uten tvil har vært den som har regjert mest.


Frem til vår tid har navnet sunket igjen, og er nede i 2i året nå. Men selv 2er ganske mye, forteller navnestatistiker Ouren. Vil aldri bli helt borte.


Norge - i alle fall ikke under det navnet. De mest brutale lederne gjennom tidene Caroline Décoste. I Norge følger navngivingen en alfabetisk liste der annet hvert navn er et mannsnavn og et kvinnenavn. Selv om ikke alle kjenner navnet hans,.


Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Sofie ligger som nummer tre. Eksempler på melkeretter som ble brukt i mer høytidelige sammenhenger er gomme, gumm, gøbb, dravle, mylse og songgraut. Ved kysten ble det naturlig nok brukt mest fisk av ulike slag.


Den mest kjente er antakelig Johannes Døperen. På toppen av årets mest søkte begrep i Norge troner Notre Dame. Mange av navnene på mennenes liste har vært involvert i store hendelser i. For norske etternavn i bruk i dag ( navn med utenlandsk opprinnelse holdt utenfor) så er nesten av disse tidligere gårdsnavn som Berg, Ås, Li og Hagen.


Blant de 2vanligste etternavn finner vi rundt stivnede patronym som Olsen, Hansen og Johansen. Blant de topp mest brukte etternavn finner vi hovedsaklig stivnede patronym, se SSB. Bandet a-ha er det mest kjente norske navnet innenfor popmusikken, men Norge har utmerket seg i nyere tid særlig innen jazz og elektronisk musikk. Av kjente instrumentalister innen jazz er saksofonisten Jan Garbarek, perkusjonisten Jon Christensen, vokalisten Sidsel Endresen og pianisten Bugge Wesseltoft.


En mann ved navn Anthonius vakte oppsikt i byen ved sin piperøyking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg