fredag 2. november 2018

Norske tapasretter

Norske tapasretter. Det er dagen før dagen og vi gir deg en rekke deilige forslag til norsk fingermat til nasjonaldagen. Prøv våre enkle oppskrifter på tapas som passer til både hverdag og fest. Perfekt når du skal ha mange gjester.


Bruschetta med cottage cheese. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.

Mine forslag til tapasretter. Jeg har tatt meg en skikkelig rundtur i egne oppskrifter, og samla sammen oppskrifter som passer som fingermat. Når jeg lager tapas tillater jeg meg å blande typiske spanske tapasretter med en rekke andre bidrag fra andre verdenshjørner. Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom.


Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. I dag er det enklere enn noensinne å lage retter basert på virkelig gode norske råvarer. Selv kjedebutikkene har skjønt det og tilbyr nå et bredt utvalg av alt fra spekemat laget på gamlemåten til håndverksost.


Men den norske aspargesen må vi nok se langt etter til denne 17.

Det nærmer seg den store dager for mange norske tenåringer: konfirmasjonen. Merkedagen er kjent for vonde sko og pengetelling, men også hektisk aktivitet på kjøkkenet – fortrinnsvis for. Det er iallfall ingenting i veien for å servere norske godbiter på tapasbordet! Vi nordmenn har trykket tapasen til vårt hjerte, og tapas blir ofte servert både i små og store selskaper.


Som en arvtager av det trauste, norske koldtbordet gir det oss muligheten til å smake på en mengde ulike småretter i ett og samme måltid. Men hva ligger i begrepet tapas, er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon? I tillegg til den evig klassiske norske lakserullen (den må selvfølgelig med på 17. mai), har vi blant annet tatt med parmaskinke med melon og manchego (Spania), blåmuggost med pære og honning (Frankrike), salmalaks med ingefær og soyasaus (Japan), og feta med cherrytomat, rødløk og agurk (Hellas).


Glem kokte grønnsaker som garnityr til hovedrett. La gulrot, sopp, slangeagurk og poteter leve sitt eget liv i kombinasjon med hvitløk, aioli og mynte. Pakk årets ferske lammekjøtt inn i kålblader og kjenn at selv de mest trauste, norske matvarer får nytt liv!


Les mer om denne saken. Tapas, meze, fingermat – man kan kalle det for mye. Juletapas er deilige munnfuller med smak av jul. Bruk julematen og kombiner med andre gode smaker. Tapas er super mat å servere til mange og mye kan gjøres ferdig på forhån og du kan gjøre det så lett eller komplisert du selv vil.


Hvorfor ikke invitere venner og familie på et deilig målti der du kan være sikker på at alle finner noe de liker? Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

I dag er det den internasjonale tapas-dagen og Wenche fikk hjelp til å lage herlige spanske småretter av tapasentusiast Christopher Sjuve. Et ostefat med godt tilbehør kan være en smakfull avslutning på en lang dag, en dessert etter en god middag eller en del av et tapasbord. Et enkelt ostefat som vil falle i smak hos de fleste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg