fredag 23. november 2018

Søke dagpenger på nytt

Når du søker gjenopptak av dagpenger , vil du som hovedregel få utbetalt like mye i dagpenger som tidligere. For at NAV skal fastsette dagpengegrunnlaget ditt på nytt , må dette bli høyere. De som allerede mottar dagpenger basert på dagens regelverk, vil fortsette på dette så lenge de har en løpende, uavbrutt dagpengesak, legger hun til. Disse får en etterbetaling fra Nav i juni Søk om dagpenger umiddelbart.


Med dagens regelverk kan du søke om dagpenger senest innen fire uker etter at du har registrert deg som arbeidssøker. Nav om du ønsker å få beregnet arbeidstiden din etter de nye reglene. Har du søkt om dagpenger før 1. Les også disse sakene på Pengenytt.


Ytelsen er ment å dekke inntektstapet i en midlertidig periode til en finner seg nytt arbeid. Ja, du kan søke på nytt. Dersom du skulle få det innvilget, så vil du antakeligvis ikke kunne få dagpenger tilbake i tid.


Får du en legeerklæring på det venter mange nye år på trygd (aap). Bare husk å søke før dagpengene går ut. Men dét må du krysse ja på i søknaden. For å motta dagpenger , må du være såkalt reell arbeidssøker.


Dersom du har arbeidsinntekt under to ganger folketrygdens grunnbeløp har du rett på dagpenger i uker. Da må kravet til minste arbeidsinntekt, G - 135. I tillegg til de vanlige reglene om dagpenger , gjelder noen egne regler for deg som er permittert. Velde Jansson understreker at det er en nødvendig betingelse for dagpenger at en både er registrert som arbeidssøker, samt har søkt om dagpenger.


Og at den nye beregningsregelen gjør at inntekter de siste månedene før arbeidsløsheten inntrer kan komme i betraktning for fastsettelsen av dagpengenes størrelse. Dette skjer vanligvis når arbeidssøkeren får nytt arbeid. Det ytes ikke dagpenger til en som deltar i streik, eller som er omfattet av lock-out eller annen arbeidstvist. Det ytes heller ikke dagpenger etter fylte år, da har vedkommende krav på pensjon.


Denne attesten gir deg rett til å oppholde deg i et annet land som arbeidssøker mens du mottar dagpenger fra Norge. Skal du søke arbeid i Norge med dagpenger fra et annet EØS-lan må du ha med deg attest PD Ufra det landet du mottar dagpenger fra. Blir du oppsagt, sier opp selv, eller bedriften du jobber i går konkurs, har du etter visse regler krav på dagpenger.


Søke dagpenger på nytt

Dagpenger ytes aldri samtidig med andre ytelser fra folketrygden. I snart ett år har 32-åringen konsentrert seg om å finne en løsning for hvordan industriproduksjonen kan erstatte forurensende koks- og kullprosesser med mer miljøvennlige og bærekraftige metoder. Det kan være du må levere såkalt jobblogg, som viser hvilke jobber du har søkt på i løpet av en måned. Er det bom slutt på all støtte, eller går støtten over til noe annet enn dagpenger ? Jeg har gått på dagpenger siden ifjor desember.


Du må først ha søkt og fått innvilget dagpenger på vanlig måte, før du kan innvilges retten til å beholde dagpenger mens du etablerer deg. Du må levere en egen søknad om dagpenger under etablering. Hvis søknaden godkjennes kan du få dagpenger under etablering i inntil måneder. Jeg er permittert og mottar dagpenger.


Nå blir jeg sagt opp, får mnd lønn uten arbeidsplikt. Blir det en pause med dagpenger eller må jeg søke om dagpenger på nytt etter mnd? Hva skjer med dagpengene? Merk at den ansatte må søke dagpenger på nytt hvis hun fremdeles er permittert. Regelendringen innebærer at permitteringsadgangen økes med 20.


Regn ut selv hva du får i dagpenger med Dagpengekalkulatoren. Først og fremst må du registrere deg som arbeidssøker enten på nav. Du kan søke om dagpenger tidligst én uke før første ledige dag. På samme måte som med dagpenger , har du som mottaker av denne ytelsen ikke mulighet til å oppholde deg utenlands.


Selve prosessen med å søke er i større grad enn med andre tjenester skjønnsbasert, og du må selv møte opp på ditt NAV-kontor og henvende deg i skranken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg