onsdag 14. november 2018

Lapper med 1 liter kulturmelk

Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord.


Det er størrelsen det kommer an på. Oppskriften med kefir og natron er fra Lise Finckenhagen.

Fremgangsmåte: Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere.


Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk. Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt.

Det finnes mange typer lapper eller sveler. Ha natronblandingen i røren sammen med vaniljesukker og mel. Press ut luften av deigen en gang til og fordel i brødformer på ,– liter.


Stek brødene på 2°C på nederste rille, ca. Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov. På Jæren kalles de lapper , andre steder kalles de sveler. Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på.


Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Rør sammen egg og sukker. Ha i resten av kulturmelken. Tilsett vaniljesukker og siktet hvetemel.


Steik lappene på en steiketakke eller i en steikepanne med smør. Når lappene bobler oppå skal de vendes. Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært.


Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.

De kan tilberedes både inne og ute. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. FREMGANGSMÅTE LAPPER ELLER SVELER: Finn fram alle ingrediensene og bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Man kan helt fint vispe med noen ekstra eggeplommer. Dette trenger du: egg 8gr.


Natron røres så ut i litt av kulturmelken. Start med en stor bolle og rør egg og sukker godt sammen. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag. Lapper med kulturmelk.


Verdens beste lapper , hentet fra mammas oppskriftsbok! Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Stek svelene til du ser godt med bobler i røra og undersiden er gyllen. Snu og stek andre siden til den også er gyllen og lappen gjennomstekt.


Ellers er sveler også godt med brunost og syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg