torsdag 17. juli 2014

Dampet torsk

Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Scenarioet bak denne retten var at jeg hadde tatt opp torskefilet fra fryseren om morgenen, og da jeg kom trøtt og sliten hjem fra jobb på ettermiddagen så hadde jeg ikke den villeste anelse om hva jeg skulle gjøre med fisken, annet enn av jeg hadde lyst til å servere kapers og oliven til. Kok opp vann, tilsett salt og krydder, legg i fiskestykkene, kok opp, trekk kasserollen vekk fra platen når den første ”boblen” kommer. En meget nem ret med fisk som de fleste ville kunnet lide. Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og her kan torsken boltre seg i en mengde ulike smaker.


Det er nemlig ikke grenser for hva dette delikate og milde fiskekjøttet kler.

Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, - og la en tykk og deilig torskefilet (aller helst loin) få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du. Mange har også gått til anskaffelse av en dampovn på hjemmekjøkkenet. For oss som ikke har det, kan det være greit å vite at det finnes mange andre muligheter, som for eksempel å dampe maten i en god gammeldags fiskegryte, dampkjele (det er jo ganske innlysende) eller en bambusgryte til kroner (og det er fullpris!).


Enkel, rask og veldig god torskerett. Vår redaktør Raphael Pedersen, har laget denne enkle retten av dampet torsk. Dette ble servert til gjester på Radisson i Stavanger.


Ryktene sier at det smakte veldig bra. Hentet fra rpfiskeblogg)-Jeg er ingen fan av å følge en oppskrift til punkt og prikke, bruk dem som guide og smak deg frem til ønsket resultat.

Skøn klassisk servering af delikatessen, kogt torsk. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk. Vi har næsten altid lidt torsk i fryseren, og meget ofte kommer jeg den i ovnen, hvor den enten dampes som her med lidt væde ve eller bages sammen med f. Torsk smager utrolig godt, men må ikke overtilberedes da den ellers bliver tør.


Når torsken er korrekt tilberedt som her, er den utrolig lækker og saftig. Denne middagen lager du enkelt på under minutter og passer perfekt på litt travle dager, eller når du bare har lyst på en god middag som nesten lager seg selv. Oppskrift på dampet torsk med bønner og eggesmør. Totaltid minutter. Til porsjoner trenger du: 7g poteter.


Slik lager du bønner, eggesmør og dampet torsk : Kok potetene. På en seng av bakte rotgrønnsaker dampes fiskefileten,. Torsken kan byttes ut med annen fisk eller et kyllingbryst, hvis det er det man har lyst på. De aller fleste har smakt en variant av trukket torsk , men har du noen gang prøvd å dampe den? Dampet torsk på bål.


Det gir et saftig og nydelig flaket resultat, og fisken beholder alle næringsstoffene. Nem og hurtig torskefilet, der er dampet og serveret med en smagfuld og sød ærtepuré med mynte. Servér torsken med kogte kartofler og brød.


Idens favorittfiskerett er bakt torsk i ovn. Kjapt, enkelt og minimalt med oppvask.

Baker du frossen fisk i ovn blir den ferdig omtrent samtidig med grønnsakene. Tinte fiskestykker kan bli tørre og kjipe innen grønnsakene er klare, sier han. Sandefjordsmør er perfekt saus til kokt fisk som torsk , laks, kveite og annen fisk.


Pass på at sausen ikke koker. Det er lurt å trekke fisk til annen gangs servering mens den første porsjonen spises. Kokt, trukket eller dampet torsk. Kjært barn har mange navn.


Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser vi deg hvordan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg