mandag 30. november 2020

Svangerskapsforgiftning uke 28

Svangerskapsforgiftning oppstår etter uke i svangerskapet, og er økende hyppig frem mot fødsel. Tilstanden kan en sjelden gang utvikle seg til eklampsi som er en svært alvorlig tilstand og kjennetegnes av kramper uten annen påvisbar årsak i siste del av svangerskapet eller like etter fødselen. Men også den som starter sent kan utvikle seg til alvorlig sykdom. De fleste kvinner som har hatt svangerskapsforgiftning , får likevel ikke dette en gang til. Oppfølging under kommende svangerskap kan med fordel gjøres av en lege som er spesialist på fødselsmedisin.


Men behandlingen av for tidlig fødte er imidlertid blitt svært avansert, og barn født så tidlig som i uke klarer seg ofte bra, ifølge Helsenorge. I de fleste tilfeller er tilstanden fredelig, men krever regelmessig kontroll. Forløpet av sykdommen er ikke forutsigbar, og selv tilfeller som synes lette, kan plutselig utvikle seg til en livstruende sykdom for moren pga.


Men også sent innsettende svangerskapsforgiftning kan utvikle seg til alvorlig sykdom. Hvis svangerskapsforgiftning oppdages og følges opp på et tidlig tidspunkt, er det som oftest en ukomplisert tilstand. De fleste tilfeller ( ) oppstår etter uke av svangerskapet, og hos enkelte kan tilstanden bli alvorlig for både mor og barn. Jeg hadde svangerskapsforgiftning med mellomste, ikke så alvorlig, men noe forhøyet verdier.


Jeg steriliserte meg da, etter anbefaling fra legene. Nyere undersøkelser fra Mor og Barn undersøkelsen (MoBa) i Norge viser at gravide som spiser økologisk mat reduserer faren for preeklampsi. Uke begynner mandag 6. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Symptomene på svangerskapsforgiftning forsvinner etter fødselen. Etter et par uker er som regel blodtrykk og urin normale.


Hvordan oppdager legen at det er en svangerskapsforgiftning ? På hver svangerskapskontroll blir det målt blodtrykk og tatt en urinprøve. Dette blir kontrollert for å undersøke om det utvikles en svangerskapsforgiftning. Kvinner som har hatt svangerskapsforgiftning har økt risiko for å rammes av akutt hjerteinfarkt, viser ny studie. Han kom til verden i full fart med keisersnitt i uke 28. Dersom en Rhesus negativ kvinne bærer på en Rhesus positiv foster bør kvinnen få tilbud om en sprøyte (anti-D-profylakse) i uke for å unngå komplikasjoner.


Mot slutten av svangerskapet vil lege eller jordmor kjenne etter hvilken vei barnet ligger. For deg som har hatt alvorlig svangerskapsforgiftning kan det være aktuelt med kontroll på svangerskapspoliklinikken 2-måneder etter fødsel. Dersom du har hatt svangerskapsforgiftning kan det være aktuelt med Albyl-E fra uke i neste svangerskap.


Dette får du beskjed om ved hjemreise eller ved kontroll etter fødsel. I alvorligere tilfeller får en hodepine, kvalme, og smerter øverst i magen. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Prematur baby: Emily ble født i uke Da Maja fikk akutt svangerskapsforgiftning måtte Emily se dagens lys uker før termin.


Det ble en tøff start. Jeg fikk bekreftet svangerskapsforgiftning i uke , da jeg hadde vert små slakk en god stund uten å ta hensyn til va kroppen ville. Preeklampsi betyr før eklampsi, noe som betyr at alvorlig svangerskapsforgiftning kan utvikle seg til eklampsi.


Derfor følges du nøye opp på grunn av risikoen for utvikling av eklampsi eller HELLP (hemolysis, elevated liver enzymes and low platelet count). HELLP-syndrom er en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos mor og foster. Dersom du blir gravid igjen etter HELLP-syndrom, gis det ofte forebyggende behandling i form av lavdose acetylsalisylsyre. Jeg fikk svangerskapsforgiftning på slutten av svangerskapet ( uke 40).


Skjønte ikke selv at det var det jeg hadde, men dro til legen fordi jeg ikke følte meg særlig bra. Føttene mine hovnet skikkelig opp, hvis jeg trykket på dem så ble hullet etter fingeren sittende. De hadde også vært vonde og kriblete noen dager.


Den siste uken har jeg vært plaget med hodepine i pannen, litt sånn stresshodepine følelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg