torsdag 19. november 2020

Visdomstann hevelse

Visdomstann hevelse

Oslo Tannlegesenter tilbyr rask og smertefri tanntrekking. Innkilt visdomstann er når stedet tannen skulle komme opp, er helt eller delvis blokkert. Disse kan være smerte, dårlig ånde, hevelse , hodepine og kjevesmerter.


Visdomstann hevelse

En ispose (icepad) mot ansiktet over operasjonsområdet vil kunne redusere hevelsen. Får du smerte og hevelse bør du kontakte oss. Bakterier samles nemlig lett i tannkjøttslommene rundt visdomstennene.


En infeksjon kan i blant gi feber. Du kan også oppleve at det er vanskelig å gape. Behandling Du kan ta smertestillende tabletter for å lindre smerten. Trekking av en visdomstann med lokalbedøvelse tar ca minutter.


Ved behov kan du få et legemiddel som heter benzodiazepin, som virker beroligende. Man kan godt behandle betennelsen med antibiotika, men hvis betennelsen kommer tilbake igjen kan det bli nødvendig å fjerne tannen. Etter operasjonen skal man regne med litt hevelse og ubehag i noen dager. Hvordan kan jeg vite om mine visdomstenner skal ut eller ikke? Hvis du har symptomer (smerter, hevelse , dårlig smak i munnen) omkring visdomstennene er det sannsynlig at de skal ut.


Symptomer fra tannen. Ingen symptomer - røntgenbilde? En hevelse som går ned på halsen eller inn i munnbunnen skal man be tannlegen kontrollere. Normalt hever det rundt det opererte området.


Problemer med å åpne munnen optimalt. Vanskeligheter med å svelge. Dårlig smak i munnen. Betennelsen i tannkjøttet rundt en visdomstann kan behandles, men det kan være nødvendig å fjerne visdomstannen hvis betennelsen er gjentakende.


Betennelse fører til hevelse i denne fliken, noe som gir smerter, ømhet og dårlig smak som følge av at puss siver ut fra under fliken. I forbindelse med betennelse i overliggende tannkjøtt utvikles smerter, ømhet, dårlig smak i munnen. Denne infeksjonen kan være kronisk uten symptomer, men kan også være mer akutt og gi smertefull hevelse i området, innskrenket gap, og av og til generell sykdomsfølelse. Retinerte visdomstenner er også mer utsatt for tannkaries. Pasienten vil da kunne oppleve symptomer som smerter.


Visdomstann hevelse

For å redusere smertene tilbys smertestillende. Smerter i kjeven (stiv eller øm kjeve) er normal etter at en visdomstann har blitt fjernet, smertene vil avta etter ca. Denne infeksjonen kan i mange tilfeller være kronisk uten symptomer, men kan også være mer akutt og gi smertefull hevelse i området, innskrenket gap, og av og til generell sykdomsfølelse.


Karies i en retinert visdomstann kan også spre seg til nabotannen. Ved trekking av visdomstann i underkjeven er det en mulighet for at nerven mandibularis kan bli skadet. Røttene til visdomstannen kan ligge i kontakt med nerven. Dersom nerven får en skade kan man miste følelsen i underleppen på den siden operasjonen har foregått.


Visdomstenner vokser periodevis og kan fremkalle symptomer under veksten. Hovent tannkjøtt rundt visdomstannen er det vanligste tegnet på en betent visdomstann. Vond visdomstann har vi alle hørt om. Men hvorfor gjør det vondt? Når visdomstannen vokser beveger den seg i kjevebenet og endrer posisjon.


I blant går det an å fjerne en visdomstann uten å operere, men hvis det er lite plass er en mindre operasjon et raskere og sikrere alternativ, sier Svendsrud. Dette skjer sjelden. Han forteller at man med moderne metoder og bedøvelsesteknikker kan fjerne en visdomstann helt smertefritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg