torsdag 19. november 2020

Tind pinnekjøtt

G Urøkt pinnekjøtt av årets lam. Lengre modna og mykje smak. Sidan den gongen har vi bygt opp eit av dei tyngste fagmiljøa i Noreg. TIND PINNEKJØTT MED KÅLROTMOS. SE OPPSKRIFT PÅ TRINES MATBLOGG.


Tind pinnekjøtt

Asparges med spekeskinke og parmesan. Cocotte med lammepølse. Kjøttet har en markant bismak, men en emmen smak på flere av bitene får testpanelet hos VG til å undres som ikke kjøttet har tatt smak fra emballasjen. Mange benytter for eksempel kun kålrotmos med kålrot, mens andre blander inn for eksempel gulrot, potet og sellerirot.


Det sa Sebastian Myhre etter å ha fått vite navnet på dette kjøttet. Men juryen er samstemt i at saltsmaken ødelegger: - Smaker mye salt og det er alt den gjør. Kjøttet er også meget saftig og passe salt.


Tind ble best i test. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner.


Dette gir en god kjøttfylde og mindre fett. Det er et ben per bit og det smaker rundt, herlig og rent. Oppskrifter med pinnekjøtt. Kilopris: 2(Kjøpt inn hos Meny) Det dyreste kjøttet i testen. Vi har selvsagt den helt klassiske oppskriften på pinnekjøtt på Klikk.


Dersom du har lyst til å lage en rett med pinnekjøtt før jul som ikke minner for mye om julemiddagen kan du sjekke ut denne supre gryta med pinnekjøtt. Fin saltsmak, men dette kjøttet er for seigt og litt tørt. Vi mener helt klart at vi her hjemme i Norge kan lage fullt ut konkurransedyktige spekepølser sammenlignet med importerte produkter. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningsti er det ingen grunn til å endre på dette.


MatPrat står inne for. Dette er tider som vil gi et godt resultat uansett. For ikke utvannet pinnekjøtt beregnes 400g per person, og 500g for de litt mer sultne. For ferdig utvannet pinnekjøtt beregnes 530g per person og 650g for de sultne.


Tind pinnekjøtt

Prøv også vårt flotteste pinnekjøtt : Eldhus pinnekjøtt og Gourmet Lam pinnekjøtt. Tørt pinnekjøtt fra Gilde inneholder gram salt (per 1gram vare). Pinnekjøtt av sau bør dampes litt lenger enn pinnekjøtt av lam.


Ved timers utvanning er saltmengden etter damping gram, og ved timer gram. Interessert i nettbutikk? Medlemmer av KLF har mulighet til å knytte seg til kjottbutikken.


Tind pinnekjøtt

Vi samler medlemsbedriftenes nettbutikker og skal ta ut synergier ved å stå sammen i teknisk løsning, opplæring og felles markedsføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg