tirsdag 1. desember 2020

Visdomstann smerter øret

Oslo Tannlegesenter tilbyr rask og smertefri tanntrekking. Hva fører til smerter. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener.


Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter.

Imidlertid er svært sterke smerter slik du opplever, ikke noe du uten videre skal vente med. Det kan ha satt seg en betennelse der tannen satt, eller i benvevet. Vanligvis gir en visdomstann som stelles godt, ingen plager.


Det finnes ikke bevis for at å unnlate å fjerne en innkilt visdomstann , gjør at det blir trangere for de fremre tennene, at tannstillingen blir dårligere. Dersom komplikasjoner tilstøter, gir det akutte eller vedvarende symptomer som smerter , hevelse, dårlig ånde og hodepine. Symptomene på denne komplikasjonen er en veldig smertefull tilstan hvor smertene trekker opp i øret. Komplikasjonen behandles ved å legge et lokalt desinfiserende og smertestillende stoff i hullet.


Ved fjerning av en visdomstann er der en minimal risiko for å skade kjevenerven, som ligger i nærheten av visdomstannens rot.

Opplever du smerter i visdomstann ? Her er de viktigste årsakene. I våre dager er det ikke bare visdom vi forbinder med visdomstennene. Det er imidlertid en del grupper som skal være forsiktige med å bruke ibuprofen. Hvis du har symptomer ( smerter , hevelse, dårlig smak i munnen) omkring visdomstennene er det sannsynlig at de skal ut. Ingen symptomer - røntgenbilde?


Hvis du ikke merker noe, men lurer på hvor visdomstennene blir av etter års alderen, kan du la din tannlege ta røntgenbilder. En tråd i 'Generelt' startet av toneany, Endre kallenavn. Smerter etter trukket visdomstann. Det verker også i øret og i halsen på den siden. Jeg tror jeg holder på å få en visdomstann.


Ringte til tannlegen og skulle være obs hvis jeg fikk vondt i halsen eller i øret eller følte meg dårlig pga fare for betennelse. Nå har jeg faktisk vondt i halsen og i går følte jeg meg litt dårlig (bedre i dag), men det kjennes ut som jeg er vanlig fo. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. Operasjon av visdomstann er helt smertefri og utføres under full lokalbedøving.


Avhengig av hvor omfattende trekkingen har vært, kan du oppleve en del ømhet etter at bedøvelsen har gått ut.

Dette varierer veldig fra person til person, og en del pasienter er helt symptomfrie. Her kan du se hva du skal gjøre etter en. Visdomstann smerter – noen tips.


Det er ikke uvanlig at man kan få en betennelse i sin visdomstann. I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes. Trekking av en visdomstann med lokalbedøvelse tar ca minutter.


Ved behov kan du få et legemiddel som heter benzodiazepin, som virker beroligende. Det er sjelden behov for narkose, men noen velger dette, spesielt hvis alle fire tennene trekkes samtidig. Langvarig smerte kan skyldes komplisert prosedyre under fjerning av tannen (spalting av tann, traumatiserende prosedyre), lokalisert infeksjon i den tomme alveolen (se komplikasjoner etter tannekstraksjon ) eller kjevebrudd.


I går begynte jeg å få litt smerter ved den høyre visdomstannen min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg