torsdag 3. desember 2020

Vondt i skulderblad når jeg puster

Cervicalcolumna, som stammer fra skallebasis består av syv bein (mellomvirvelskiver) og har cervical nerver ut av ryggmargen. I tilfelle skade på både nerver, også kjent som en klemt nerve, kan føre til smerter i skulderbladet når du puster. Får også vondt når jeg beveger skulderbladet i enkelte rare vinkler.


Som en hypokonder jeg er lurer jeg på om det e. Vondt i Ryggen når jeg Puster. Når vi puster så utvider brystkassen seg – og leddene i ryggen beveger seg.

Låsning i ribbeinsfestene er ofte årsaken til mekaniske pustesmerter. Jeg er en gutt på år og jeg har hatt noen plager de siste dagene, det startet veldig akutt, satt i en bil helt rolig. Jeg fikk veldig vondt i venstre del av brystet, og hver gang jeg pustet høre jeg en slags knekkelyd.


Trodde først det var voksesmerter, men begynte å lure når det hadde vart dag med slike smerter. Jeg har jo selvsagt aldri opplevd det, men det er det nærmeste jeg kommer til å beskrive følelsen. Dette gjør da ekstremt vondt , og ofte, så sliter jeg i tillegg med å puste og tenke klart når slike ting skjer meg. Jeg må da sette meg ordentlig og ta meg god tid til å prøve å puste jevnlig og normalt, helt til smerten forsvinner.


Uff, høres jo helt idiotisk ut.

Jeg får det mest om kvelden og jeg lurer ve. Smerter i skulder og bryst er en utbredt plage. De vanligste årsakene til smerter i skuldrene eller bryst er overbelastning eller senebetennelse. Våre fysioterapeuter kan hjelpe deg med å finne årsaken til dine plager og gi deg rett behandling. Mangel på surstoff i et bestemt område kan også gi smerter fra dette stedet.


Lungevevet har pussig nok ingen smertenerver. Man kan altså ikke ha vondt i selve lungen. Når taler brystsmerter for at det foreligger en sykdom som krever legehjelp, og når er det trygt betrakte det som uskyldig? Og hendene må tines i varmt vann for å “virke” når det er kaldt ute.


Ellers har jeg ofte stingsmerter i overkroppen. Særlig i høyre skulderblad og brystkasse – det hender at det stråler ned i armene også. Og det er kniping av og til. Jeg er tungpustet når jeg er ute å går, og er tung i kroppen.


Symptomer ved låsning i brystryggen Mange har opplevd å ha en smerte mellom skulderbladene som stråler frem i brystet. Har lavt stoffskifte. Denne kan oppleves som diffus til svært intens. Pipelyder når du puster , er også vanlig.


De kan også forverres når du ligger.

Så det surkler litt i lungene når jeg trekker pusten. Og spessielt vondt under venstre arm og skulderblad når jeg hoster. Dersom du ammer kan du sprute morsmelk direkte fra brystet og inn i nesen.


Det skyldes at hevelsen blir kraftigere når barnet ligger flatt. Dette høres ut som smerter i brystmuskulaturen. Mellom ribbeina har vi mange små muskler som kan bli veldig stive og smertefulle, særlig ved stress når vi kanskje puster litt feil. Kjenn etter om smerten øker på når du trekker pusten dypt. Jeg har hatt litt vondt i høyre del av øvre rygg like under skulderbladet i Ca.


Når jeg snur nakken til høyre blir det vondt , også om jeg bøyer nakken ned til venstre. Kanskje jeg får ta meg en tur til legen. Er kjempe øm og kan ikke bøye meg forover,det gjør drit vondt. Det er nemlig svært vanlig å ha slike smerter i brystet uten at det har noe med hjertet å gjøre. Brystsmerter er jo noe man stort sett skal ta på alvor.


SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung. De farlige brystsmertene kommer som regel kastet på deg, sitter rett bak brystsmertene o.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg