torsdag 17. desember 2020

Vektoppgang uke 26

Gikk opp totalt 12kg akkurat, hadde ikke hatt noe vondt av å gå opp mer. Fikk tilbake vekten min gjennom de første ammemånedene, mistet 8kg den første uken etter fødsel. Det anbefales også en oversikt over den gravides vektoppgang , så om du ønsker det vil også vekten din registreres ved hver kontroll.


GRAVID UKE : Måling av livmor gjøres på kontroll for å se at fosteret vokser normalt. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet.


Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator. Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten. I følge en utregning på blimamma. I dag viste vekten min 6- så ca kg under, helt greit.


Men det var et stort hopp bare fra torsdag i forrige uke da jeg lå på 69. Norge har ikke egne anbefalinger for vektøkning i svangerskapet, men viser til amerikanske retningslinjer for vektøkning. Her anbefales vektøkning ut fra hvilken KMI den gravide har ved begynnelsen av svangerskapet. Det er nesten litt skummelt å gå gravid om sommeren, for dagene, ukene og månedene går såpass fort når sola skinner – slik har i hvert fall jeg alltid følt det.


August er jo den siste måneden i svangerskapet og. Var på kontroll i går hos legen, og fikk da seff veid meg. Til nå har jeg gått opp kg. Mye av vekta har komt den siste mnd. Veide før jeg ble gravid og er 1kg så føler liksom ikke at jeg burde gå opp noe serlig siden jeg er overvektig til å begyne med.


Har jeg gått opp velig mye? Endringer i mors sirkulasjon. Omkring 6ml av mors blod flyter gjennom morkaken hvert minutt den siste måneden i svangerskapet. I dag er jeg uker på vei, noe som betyr at det er 1dager igjen til termin og at 61.


Hvor langt er jeg på vei? Nærmer seg en kilo nå – store gutten! Hva skjer med barnet denne uken ? Uke begynner mandag 22.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Gikk opp kg frem til uke og ytterligere kg fra uke til 40. Graviditet: LLurer p hvor masse det er normalt g opp under gr. Forøvrig er dette med vektoppgang veldig individuelt - som nevnt over la jeg på meg i bøttevis (kg), men jeg var tynn i utgangspunktet og trengte nok litt ekstra.


I tillegg til at det meste av min vektoppgang faktisk var vann, noe man heller ikke har kontroll over. Livmoren er nå såpass stor at du kan kjenne et trykk opp mot brystkassen, dette kan gi en lett ubehagelig følelse når de nederste ribbena spennes utover. Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin.


Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg