onsdag 9. desember 2020

Syk av mmr vaksine

Slik virker en vaksine Ved vaksinasjon tilføres kroppen enten en svekket mikrobe, deler av en mikrobe, eller noe som likner den mikroben det ønskes beskyttelse mot. Når virkestoffene i vaksinen møter kroppens immunforsvar, dannes det immunforsvarsceller og antistoffer som vil gjenkjenne den ekte mikroben. MMR -vaksinen inngår i barnevaksinasjonsprogrammet, og det er anbefalt at barnet får to doser. Første dose MMR , som vanligvis blir gitt ved måneders alder, gir over prosent av de vaksinerte beskyttelse i mange år, muligens livet ut.


Mariettes klassevenninne ble også syk etter MMR -vaksinen. Det er lettere å ta vaksine , dersom man vet man får erstatning skulle man være så uheldig å bli syk , sier advokaten.

Generelt om vurderinger knyttet til vaksinasjon av personer med akutt eller kronisk sykdom og hvilke spørsmål som bør besvares for å kunne avgjøre om en vaksine skal gis eller ikke til personer med ulike sykdommer eller tilstander. Vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder er kjent under navnet MMR - vaksine. Vaksinen er en blandingsvaksine som består av levende, svekkete meslinge-, kusma- og røde hunder-virus. Omtale av de viktigste bivirkningene for den enkelte vaksine finnes i Del Vaksiner mot de enkelte sykdommene i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (FHI). En mer detaljert oversikt over mistenkte bivirkninger etter ulike vaksiner finnes i pakningsvedlegget og i preparatomtalen (SPC) for vaksinen.


Hvis barnet ditt får meslinger, så må du sørge for at det får rikelig væske, og ikke pakke det inn i dyner mens feberen er høy. Meslinger (morbilli) er en svært smittsom virussykdom som skyldes meslingevirus. Sykdommen gir utslett med feber, og kan gi et alvorlig forløp.


I tillegg var hun snørret og hostet litt.

Det kan tyde på at hun brygget på en sykdom i en tidlig fase da hun fikk vaksinen. Det er ikke farlig å få vaksine når en er syk , men vi anbefaler det ikke fordi en da kan tro at det er bivirkning av vaksinen. Siden almenntilstanden også er så dårlig vil jeg råde deg til å kontakte lege. I en finsk tvillingundersøkelse fikk den ene tvillingen MMR - vaksine og den andre placebo. Foreldrene førte bivirkningsdagbok for begge.


Etter tre uker ble vaksinasjonen gjentatt på omvendt måte. Resultatene viste at det bare var høyere forekomst av feber hos den tvillingen som hadde fått ekte vaksine. Nå hadde de vært friske lenge nok til å få vaksine. Skogflåttencefalitt, også kalt TBE, er en virussykdom som spres av skogflått. Vaksine mot skogfåttecefalitt inngår ikke i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, men anbefales av norske myndigheter dersom man ofte blir bitt av flått i områder i Norge der skogflåttencefalittsmitte forekommer.


NPE vil nå vurdere dommen. MMR - vaksine ( vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder) er en levende, svekket virusvaksine. Vaksiner gir hos mange en kortvarig periode med feber innenfor et tidsrom på uker etter at vaksinen er satt.


MS- syk vant i Høyesterett – Kan ha fått sykdommen som følge av MMR vaksine 13. En lett infeksjon med ett eller flere av de virus som inngår i MMR -vaksinen, er en forventet reaksjon som ses hos noen av de vaksinerte. Torbjørn Kiil Karlsen fra Andøya har fått medhold i Høyesterett i at han kan ha fått nervesykdommen multippel sklerose som følge av MMR -vaksinen han fikk som 12-åring.


I Norge har de aller fleste to- og niåringer fått vaksine. Likevel er det bare prosent av 16-åringene som er vaksinert to ganger for meslinger. Hun forteller at de derfor holder dette litt under observasjon for å bekrefte at den faktisk gir beskyttelse livet ut.

I saken som Høyesterett behandlet var det spørsmål om en gutt som hadde utviklet MS kort tid etter at han hadde fått MMR - vaksine , hadde krav på erstatning. Det var uenighet mellom de medisinske sakkyndige om hva som var årsaken til at gutten hadde utviklet MS, men ingen av de sakkyndige kunne utelukke at vaksinen hadde vært av betydning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg