fredag 4. desember 2020

Trening etter lungebetennelse

Spørsmålet mitt gjelder lungebetennelse og trening. Skal bruke der nesten en uke til. Jeg har hatt lungebetennelse mange ganger før, men lite de senere årene. For et par uker siden ble jeg behandlet for lungebetennelse.


Formen er relativt bra nå, men eneste er at treningen er veldig tung enda. Noen erfaringer om hvor lenge det sitter i kroppen før en kommer seg? Jeg er aktiv og trener ca hver dag. Lungebetennelse er en ganske vanlig sykdom, og omtrent av 1. Det er særlig de aller yngste og de eldste aldersgruppene som rammes.


Sykdommen oppstår hyppigst om vinteren. Hoste, feber og generelt uvel. Her får du vite mer om de lumske symptomene og får tips til å holde lungebetennelse på avstan hvis du ennå ikke har fått det.


Trening etter lungebetennelse

Personlig så ville jeg ha drøyet litt lengre enn ei uke etter en lungebetennelse. Formen er i kjelleren etter en sånn infeksjon (nettopp vært syk med det samme selv, gikk tre uker før jeg klarte ei vanlig økt). Dette vil anhenge av hva slags infeksjon du har. Ved en vanlig forkjølelse vil du føle deg bedre etter noen få dager.


Er du feberfri kan du da forsøke lett jogging. Ikke driv trening med høy intensitet eller slik at du blir sliten den første uken. Les mer om lungebetennelse i helseleksikonet. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse. Fargen skyldes at materie hostes opp fra lungene.


Trening etter lungebetennelse

Imidlertid kan immunsvekkede pasienter få alvorligere lungebetennelse. Dersom du ikke blir ordentlig frisk, eller at antibiotikabehandlingen ikke virker, anbefales fornyet kontroll hos lege. Jeg hadde mykoplasma lungebetennelse for en stund siden.


Over på piller etter det i dager til. Sykmeldt i dager fra jeg slapp ut av sykehuset - med STRENG beskjed om å anstrenge meg minst mulig pga lungene mine var så dårlige da. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.


Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.


Hundrevis av varer med gode tilbud. Kjøp Trening på nett. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


I avsnittet Online-konsultasjon til idrettsmedisinske spesialister blir det spurt om personlige helsespørsmål. Hvis du vil uttrykke synspunktet ditt, diskuter med andre forumdeltakere, og opprett relevante emner i andre seksjoner, for eksempel Sport, Skadeforebygging etc. Det finnes mange ulike årsaker til at noen pådrar seg lungebetennelse. Du kan få det fra bakterier, virus eller sopp. Man kan få det etter å ha inhalert mat, væske eller støv inn i lungene.


Hvor raskt etter trening bør man spise? Er du en mosjonist som trener i omtrent en time, en til fire ganger i uken, trenger du ikke få i deg energi like raskt etter økten som en toppidrettsutøver med flere økter om dagen. Så da lurer jeg, er det normalt at det fortsatt vil være ubehagelig og litt tungt å trekke pusten dypt inn uker etter endt antibiotika kur? Selv når jeg ikke gjør noe anstrengende? Hvor lenge er det vanlig å ha redusert lungekapasitet etter en lungebetennelse ? Og, jeg jobber i barnehage, er det vanlig å gå tilbake på jobb med slik pust?


Har du lungebetennelse eller annen alvorlig sykdom er det klart at det å legge ut på en lang løpetur ikke er spesielt bra, men hva om du bare er litt småforkjøla og føler deg småpjusk? Personer som har vært utsatt for mikrostøv og små partikler etter brann kan også oppleve kjemisk lungebetennelse. Er det nødvendig å droppe all trening da?


Det samme gjelder også personer som lider av refluks eller som har fått narkose, eller andre situasjoner der man kan inhalere sitt eget magesekkinnhol sier Cecilie Revhaug. Den er ikke spesielt farlig, og går over av seg selv etter kortere eller lengre tid. Mycoplasma pneumoniae er den hyppigste årsaken til det som betegnes atypisk lungebetennelse. Mykoplasma lungebetennelse kan forekomme i alle aldersgrupper, men ses hyppigst hos barn og ungdom i alderen 5-år. Bakterien fører også til lungebetennelser hos.


Stort utvalg og rask levering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg