torsdag 24. desember 2020

Vondt i magen tips

Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet. Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt.


Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, men de reagerer på. Vondt i magen over tid.

Mange sliter med magesmerter over en viss tid. I mange tilfeller er dette ikke farlig, men det er likevel fornuftig å ta dette opp med. Jeg har hatt vondt i magen i fire dager nå. Jeg prøver det med pepper og det funker en stun så får jeg vondt i magen igjen.


Anonym skrev: Det funket ypperlig med 5-hele pepperkorn. Mageknipen gikk bort etter minutt. Bajas skrev: Interessant det dere skriver.


Her er ernæringsfysiologens tips til hvordan unngå plager i jula.

Vi kan alle ha vondt i magen , men når trenger man egentlig å ringe legen? Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker. Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning. Har du ofte oppblåst mage og vondt i magen ? Sjekk hvorfor du blir oppblåst i magen , og hva du bør gjøre og spise for å bli kvitt problemet.


Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen.


Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Smerter ved luftplager og magetarminfeksjoner vil for mange være lett gjenkjennelig fra tidligere. Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling.


Men det finnes også pasienter som har vondt i magen over lang ti og som blir utredet og behandlet uten at det gir resultater. Dessverre sliter mange med magesmerter i årevis, uten at man finner en konkret årsak eller diagnose. Det mange ikke vet er at tarmene kan påvirkes av mange eksterne faktorer.

Allergi, stress, bekymringer og sykdom kan føre til smerter som går utover livskvaliteten. Tidlige Tegn på Magekreft. Her er tidlige tegn på magekreft og kreft i magesekken som gjør at du kan kjenne igjen sykdommen i en tidlig fase og få riktig behandling. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Hvor gjør det vondt ? Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre.


I enkelte tilfeller kan det være symptomer på sykdom som cøliaki eller matvareallergi - eller intoleranse som laktoseintoleranse. Mange plages med tilstanden irritabel tarm. Når kjærlighet gjør skade – syv tips for å komme deg vekk.


Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg