Med gode ingredienser er du rustet til å overraske gjestene med herlige krabberetter, som de fort kan be om oppskriften til. Reker, krabbe , hummer og kreps er deilig kosemat som ikke trenger masse forberedelser. De fleste skalldyrene er ferdigkokte når du kjøper dem i fiskedisken hos Coop Mega og derfor spiseklare.
Nytt tilbehør til skalldyr. Vanlig tilbehør til skalldyr er loff, sitron, dill og majones.
Det smaker fantastisk. Kokt krabbe smaker kjempegodt alene eller på en skive loff med litt majones og noen dråper sitron. Du kan også spise den sammen med andre skalldyr eller bruke den i salater. Krabbe kan forøvrig brukes i pastaretter, som lasagne, eller hva med å lage krabbekaker?
Krabber har som alle tifotkreps ti føtter (fem par), og de kjennes på at de bare har ett par klosakser og et kraftig ryggskjold. Voksne krabber beveger seg sidelengs. De fleste krabber lever i havet, men det finnes også krabber som lever i ferskvann og på land.
Når det kommer til merke vil jeg anbefale krabbe fra Hitra ! Om mulig skaff fersk , siden fryst krabbe ikke smaker like bra. Kok krabben i ti minutter, la den trekke i – vips har du et gourmetmåltid. Jeg smaker til med masse salt til det smaker ekkelt sjøvann.
Hvis du har fisket ferske krabber kan du gjerne koke dem med vann rett fra sjøen, sier mesterkokken. Beregn da krabbe pr. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.
Slik koker og renser du krabbe. Livretten til krabbe er pale ( småsei) Ellers bruker jeg fiskeavskjær etter filetering - det skaper massse fiskelukt i sjøen men - ferskt agn for krabbe - utgått på dato agn for hummer. Krabbe smaker bedre enn prisen skulle tilsi.
Krabben spiser alt som den klrarer å få tak i. Mange vil nok protestere på at noe kan være for billig i dette landet hvor folk bruker en hver sjanse til å kjøpe helt vanlige dagligvarer utenlands. Krabber utgjør en infraorden av orden tifotkreps, ved siden av blant andre reker, anomurer og langhalekreps. Mange krepsdyr som bærer navnet krabbe , slik som trollkrabber, porselenskrabber og hesteskokrabber er ikke krabber i det hele tatt, og hører hjemme i andre deler av leddyrenes stamtre. Bra priser, ingen reservasjonsgebyr.
Reserver på Krabbe , Westerland.
Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Når er krabben på sitt aller beste? Siden krabbe er tilgjengelig hele året, er vi så heldig at vi kan nyte den friske smaken av hav mye oftere enn bare om sommeren.
I likhet med mange andre av havets skalldyr, har krabben brukt sommeren på å vokse seg stor og god. Dermed er høsten høysesongen for krabbe. I asiatisk matlaging er mange retter enkle, med fokus på gode råvarer og at maten skal samle familien. Rettene kjennetegnes også med at ingrediensene kuttes i små biter, slik at maten tar kort tid å. Og hva er vel bedre enn ferske krabber , enten du har hentet dem opp selv, eller du har kjøpt de helt ferske i fiskedisken.
Selv om de selvfangede kanskje smaker deg bedre, rett og slett fordi det er du selv som har fått dem opp, kokt dem og tilberedt dem. Til sist vil jeg oppfordre alle til å ta en titt på internettsiden krabbe. Her har vi samlet en knippe meget gode oppskrifter på krabbe. Selv jeg som er vokst opp med å fiske min egen krabbe og serve den nykokt med loff og majones, må si at det er en verden av smaker der ute som har overrasket stort.
Crabsticks er strengt tatt ikke krabbe , men hvit fisk pluss, pluss. Og det er en helt grei ingrediens i en superenkel hverdagsrett som dette. Men det smaker krabbe. Denne retten finner du også på min matapp, en veldig praktisk app når du klør deg i hodet og ikke vet hva du skal ha til middag i dag.
En favoritt i sosiale lag er krabbe naturell. Da koker du krabben på forhån og kjøper inn godt brø smør, sitron, majones og litt salat. For å sette mer smak på krabbefesten kan du lage en rømmedressing med karri, safran og chili, og for å gi mer farge til krabbebordet kan du lage en stor salat med paprika, reddiker og neper. Mange mener også at den smaker like godt. Koking og tilberedning.
Du kan, stort sett, beregne én krabbe per person, litt avhengig av hvor store krabbene er, og hvor sultne folk er. Gruppen har anslagsvis 2.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.