mandag 29. august 2016

Appelsinsaus til kalkun

Kalkun kan tilberedes på mange måter. Vi har oppskriftene! Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Trenger du inspirasjon?


Her får du middagstips fra oss. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kremet appelsinsaus passer spesielt godt til kylling og kalkun. Appelsinsausen kan serveres både varm og kald.


For en skikkelig god saus til et festmåltid lager vi den med hjemmelaget kraft med innmat fra kalkunen og rotgrønnsaker. Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften! Denne kalkunen har stuffing med frukt.


Appelsinsaus til kalkun

Nyttårskalkunen serveres med en frisk appelsinsaus som er en god saus til kalkun. Dette kalkunbrystet har i tillegg fått kose seg i en blanding av hvitvin, kyllingkraft og appelsinsaft, som er et ypperlig grunnlag for appelsinchilisausen som er min favorittsaus til kalkun og kylling. Skal lage til personer, og ser at antall appelsiner øker til 5. Går ut fra at en skal bruke saften fra disse, men hvor mye skal i? La fileten hvile ca.


Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus , dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter. Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter og du får suksess. Slik steker du kalkunen. Blant annet til svinefilet.


Enkelt og raskt å lage. Her er oppskriften du trenger. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun. Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing.


Klikk for oppskrift. Andebryst er populær festmat, både til jul og ellers. En stor fugl er nok til å mette mange sultne gjester. En tradisjonsrik rett med godt tilbehør er vel noe alle vil ha?


Ta kjelen av platen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over kokte eller stekte grønnsaker, gjerne endivesalat. Helt til slutt har du over den friske appelsinsausen du sparte. Del endivene i to på langs.


Stek dem i litt smør på middels varme og ha på lokket, ca 5-minutter. Spør jeg mannen min, Erik (han har fått seg blogg, forresten), hva det beste han kan få å spise, vil han si andebryst. Hva kan jeg bruke appelsinsaus til ? Det er ikke slik, men fornøyd blir han! Men, denne sausen har et gigantisk bruksområde.


Appelsinsaus til kalkun

Skjær squash i firkanter, stek dem og server i appelsinsaus - gjerne som del av et tapasbord. Server den til kamskjell. Prøv å grille paprika (på denne måten) og server med appelsinsaus - og du har en.


Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek kalkunen til den medfulgte proppen stikker ut eller steketermometeret ditt viser 70–ºC. Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen.


Appelsinsaus til kalkun

Kok opp og skum godt. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Ha i fløte og portvin. Rør inn smør og smak sausen til med salt og. For kalkun er det kun ting som gjelder når det kommer til steking av hel fugl: 1) Sous vide, eller 2) Low and slow i ovnen.


Proffene deler opp kalkunen før de steker den, men det tar jo bort litt av sjarmen når den skal serveres. Oppskriften gir deg også gode råd om hva som kan forberedes før festen begynner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg