fredag 12. august 2016

Bakt potet saus

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Finn laveste nettpris her.

Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.

Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Jeg spiser for lite bakt potet.


Og fryktelig enkelt! Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie. Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt.


De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Lag hvit saus : Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Ha i melet og la det putre et minutt.


Ha i litt og litt av melken - la det koke opp mellom hver gang. Smak til med salt og pepper. Vend inn revet ost. Fyll potetene med massen.

Bakte poteter er snaddermat, enten som tilbehør eller alene. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer.


Andebryst med bakt løk, asparges og potet - og sellerimos Et mørt og rosastekt andebryst er vanskelig å slå på både smak og eleganse! Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos med smak av selleri, er dette en bedre middag som sent vil glemmes. Oppskrift Bakepoteter Rømme Påleggsskinke Revet ost Hermetisk mais hvis du ikke får fersk mais Salt og pepper Skjær av lokket på bakepotetene og skrap ut fyllet. Pepperbiff med peppersaus og bakt potet.


Vart opp med et skikkelig festmåltid med saftig pepperbiff og bakt potet. Selv om alt lages fra bunnen av, er denne oppskriften lettlaget. Det kan være alt fra en kjedelig affære med en smørklatt i til en spennende smaksbombe. Vi vil inspirere deg til det sistnevnte.


Det var en tid da bakt potet var synonymt med fest og feiring. Bakt potet blir hva du gjør det til. De store bakepotetene dominerte den norske gastronomien i flere tiår før de inntok den mindre noble posisjonen som fyllemat med revet ost og mais på nittitallet. Den tiden er forbi.


Dette er dypt urettferdig, vil jeg påstå. Sett potet på kok i en kjele med lettsaltet vann, kok til poteten er mør. Legg laksekoteletter på en bakepapirkledd stekeplate eller i en ildfast form.


Krydre dem med salt og pepper. Legg en klatt smør på hver kotelett og sett brettet i stekeovn på 1°C i ca. På sommeren hører grillet enctrecôte og bakt potet hjemme. Med hjemmelaget kryddersmør er dette en klassisk middag på sommeren.


Biff og bakt potet ikveld (igjen) – eller? Jeg har hørt både asparges og brokkoli omtalt som kongen av alle grønnsaker. Nedenfor finner du også en spesiell oppskrift på bakt potet. Jeg må også nevne spesielt Clotildes ovnsbakte poteter. Trikset er å forkokte potetbitene litt først, men ikke for mye.


Det er de beste i sitt slag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg