mandag 5. oktober 2020

Tropisk aroma glutenfri

Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Enda en bursdagskake, denne gangen til fellesfeiring av foreldrene mine som har bursdag med en ukes mellomrom. Denne passer bra å lage både glutenfri og laktosefri, men hvis du ikke har behov for det bruker du bare vanlige ingredienser.


Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma.

Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap. Kaken ble bakt på raffinert hvitt sukker og siktet moderne hvetemel. En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. Tropisk aroma – tidløs klassiker. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn.


Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag.

Det er snart påske og Wenche lager krydret sjokoladekake, marmorert tropisk aroma. Denne kaken kan du lage flere dager i forveien. La den stå kaldt til du skal bruke den.


Pyntes samme dag som du. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk.


Glutenfri tykklefse – fra boken vår Takkemat. Bland sammen alle ingrediensene , deigen blir klissete, men den skal være sånn. Men sjokoladekake har jeg bakt ørt-og-fjørti ganger så nå ville jeg finne på en litt annen variant.


Det finnes et hav av ulike oppskrifter på denne kaken. Har du opplevd å lengte etter noe som fornuften nekter deg? Du savner, men slår det fra deg.

Tankene kretser rundt det samme og gir deg ikke fred. Du vet du må holde deg unna, men du kjenner samtidig at du må ha det. Om så bare en liten, uskyldig smak. Sånn kan det oppleves å føle trangen etter saftig og myk sjokoladekake med deilig sjokoladekrem i en kald. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Deilig sjokoladekake med tropisk aroma. Kaken har smak av revet muskatnøtt og ­glasuren skal smake godt av kaffe. Muskat, kanel og kakao er hemmeligheten bak den deilige kaken. Anbefales virkelig.


Tilsett det andre unntatt kakao. Sjokoladekake krydret med kanel og muskat. Fylles og trekkes med sjokoladekrem. Klassisk marsipankake med et lag hjemmelaget vaniljekrem.


Anna Tejera: Hei Anna #128578; Kva meltype som egner seg i ulike oppskrifter kommer heilt an på kva oppskrift det er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg