onsdag 21. oktober 2020

Svake sider og sterke sider

Det flotte med å bli spurt om sine sterke sider , er at det er et veldig åpent spørsmål som lar deg styre retningen på samtalen. Om det er et konkret tema du har planer om å trekke frem under intervjuet, men leter etter en anledning for å snakke om, er dette en gyllen mulighet. Spørsmål om dine svake sider er svært vanlig i et jobbintervju.


Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem? Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar.

Hva er dine sterke og svake sider ? Telefonintervju, Videointervju, Gruppeintervju Forberedelser til jobbintervjuet. Skal på jobbintervju i morgen. Jobber i helsevesenet. De svake sidene bør jo ofte vinkle litt så arbeidsgiver kan tolke de som positive også.


Mine sterke sider er, eh, at jeg er effektiv, (kremt) og sosial, sa du under jobbintervjuet med personalsjefen på jobben du har søkt på. Hun ber deg om å tenke gjennom hva som er dine sterke og svake sider , å lese gjennom søknaden din i forkant av intervjuet, samt tenke gjennom hvorfor du er den rette for stillingen. Du må på kort tid trekke frem dine mest salgbare egenskaper og erfaringer, så vær effektiv, sier Moe.

På karrierenettstedet Wetfeet. Viser du en vilje til å lære og forbedre disse sidene, kan du snu svake sider til noe positivt. Gode svar om svake sider kan ofte eliminere frykten for å ansette noen, hvis man viser at man enten jobber for å forbedre disse, eller om man gjør noe for å unngå situasjoner de dukker opp. For svake sider kan være oppmerksom på, og jobbe med.


Vær trygg på svaret du gir, øv gjerne på forhånd gjennom å snakke høyt med deg selv foran speilet, eller gjennom dialog med en kompis eller kollega. Husk at også kroppsspråk avslører deg, se rekruttereren i øynene, pust med magen og hold hendene i ro. Jeg leter etter en ny type jobb, men vet ikke helt hva jeg har lyst til og kjenner ikke til hva som er mine sterke eller svake sider. Hilsen 50-åring med mye å gi.


Gå nøye igjennom listen og lag en prioritering med en kort begrunnelse for hver sterk side. Når du har funnet dine fem sterkeste sider , forsøk å rangere dem i listen under. Gjennom denne øvelsen vil du bli bedre kjent med dine sterke sider , og du kan underbygge disse med konkrete eksempler og historier. Sterke biten klarer de fleste, man er god til noe.


Jeg har grublet en stund på dette spørsmålet. Da kan jeg vri det litt selv, f. Jeg er veldig nøyaktig, såpass at noen har kalt meg pertentlig, men om det er positivt eller negativt får andre avgjøre. STERKE OG SVAKE SIDER VED LANDBRUKET I GJVIK Forbered deg p hvilke sprsml du kan f under intervjuet.


Tenk gjennom hva du kan bidra med i bedriften.

Troverdige ledere er rlige mot seg selv og andre. Hun eller han kjenner seg selv, og viser frem bde sterke og svake sider. Det samme tenker vi ofte på det personlige planet. I stedet bør vi søke å utvikle underliggende talenter til sterke sider.


Samtidig finner de måter å kompensere for sine svake sider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg