onsdag 7. oktober 2020

Wenche andersen brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø.


Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3!

Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Wenche viser deg hvordan du på en smart og enkel måte kan kose deg med ferskt hjemmelaget brød til helgefrokosten. Vanlig blandingsforhold er 6-dl væske per kg mel.


Brukes det mye rugmel i brødet er det en fordel å bruke sur melk, det gjør at brødet hever seg bedre, blir saftig og smuldrer mindre. Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint. Til uka, for eksempel, for da er det vinterferie.


Grovt, sunt og godt!

Lag gjerne en dobbel porsjon. Melken kan erstattes med vann for de som har melkeallergi. Dette brødet egner seg godt til frysing. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev.


Tips: Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddig og gourmetsalt. Til denne boken har Wenche Andersen gjort et utvalg av de beste oppskriftene fra God morgen Norge. Du finner mer enn oppskrifter med stor variasjon av både norske mattradisjoner og retter med inspirasjon fra det globale kjøkken.


Boken er inndelt etter årstidene, for Wenche foretrekker å bruke sesongens råvarer når hun lager mat. Før det arbeidet hun en del år som frilanse-jounalist innenfor matlaging. Verdens beste brød bør stekes i en støpejernsgryte, slik at brødet blir så saftig som mulig og får en deilig, sprø skorpe.


Brødoppskriften er dessuten eltefri og svært enkel å få til. Kokk hos God morgen Norge. Oppskriftene finner dere på tv2.


NB: Jeg prøver å svare på spørsmål så godt jeg kan, men rekker dessverre ikke over alle. NRK Mat har brødoppskriftene til baking på mørke høstkvelder. I Matteus evangelium i Det.


Matveteranen serverer de lekreste retter til programmets gjester, og i påskeprogrammet er det egg og brød som kommer står på menyen.

Med all matlagingen skulle man tro det er. Der sitter jeg ved frokostbordet med de beste kokkene i verden. Og alle stønner lavt av nytelse.


Det er nesten ingenting som slår rykende ferskt, hjemmebakt brød til frokost! Lager du et eltefritt brød er det ikke store innsatsen du må legge i selv. HELGEKJÆRESTE: - Jeg velger å plukke ut det beste ved at jeg har mulighet til å være singel i uka, og så har jeg en kjæreste i helgene og på ferier. Denne oppskriften gir ett brød.


Det fungerer veldig bra, sa God Morgen Norges Wenche Andersen på TV fredag. Grytebrø eltefritt brød eller no-knead-bread om du vil, er en etterhvert velkjent brødbakingsteknikk som krever litt planlegging, men allikevel minimal innsats. Belønningen er et luftig og saftig brød , med en perfekt sprø skorpe. Når du tar brødet ut av ovnen må du la det få kjøle seg ned litt før du skjærer i det.


Du kan oppbevare brødet i en tett platsikkboks et to-tre dager uten at det blir smulete, eller du kan fryse det ned etter at det har kjølt seg helt ned. Jeg derimot tar alltid eggene rett ut av kjøleskapet. Har lært i nyere tid at hemmeligheten i luftig sukkerbrød som hever godt og ikke synker ligger i piskinga av eggedosisen.


Mange starter piskinga på full fres med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg