mandag 12. oktober 2020

Sure drinker

Det er nå vi trenger (jule)krydderets varme - også i drinken Å ha en flaske med hjemmelaget kryddersirup i kjøleskapet er veldig lurt, for da har du alltid den lille ekstra ingrediensen som løfter en helt enkel drink som denne til nye høyder. Denne sjokoladedrinken er umulig å si nei til Varm sjokolade er noe av det mest forførende som finnes og når den får et shot av krydret rom, gjør drikken enda mer godt. Sure oppstøt – Alkoholfrie drinker.


Leter du etter en god grunn til å begrense inntaket av alkoholfrie drinker ? Visste du at brus øker risikoen for å få sure oppstøt?

Denne tråden er for å gi folk en sjanse til å tipse andre om enten klassiske drinker som smaker knall, evt. En god drink får først og fremst sitt preg fra råvarene som brukes, og de ferske ingrediensene du tilsetter. Alkoholsmaken skal ikke dominere, men råvarepreget i brennevinet bør fremheves. Folk kjøper mer drinker nå om sommeren, fastslår Monica Roy, daglig leder og bartender på Café con Bar i Oslo. Vi møter henne bak bardisken, i ferd med å lage stedets nye oppfinnelse på.


Hvordan servere drinker med minst mulig styr. Forfriskende drinker Fem enkle og gode drinker Ingrediensene til disse drinkene får du tak i overalt, og ikke trenger du noen spesialredskaper heller.

Er ikke så glad i de alt for søte. Godt med én, men etter det kan det fort bli litt kvalmt. Derfor kan jeg anbefale en drink jeg drakk MASSE av i Nicaragua. Helt enkel: Vodka, soda, cranberry. Du blander vodka med farris og tilsetter litt cranberry(jo mere, jo søtere drink).


Informasjonsansvarlig Kristian Hvilen i Diageo Norway (selskapet som markedsfører Smirnoff i Norge) beskriver produktet Green Apple er trendy og tidsriktig. Drinker , eller cocktailer, består av forskjellige brenneviner og fruktsafter. Det finnes både søte drinker , som Strawberry Daiquiri og Mojito, sure drinker , som Whisky Sour, og salte drinker , som Bloody Mary. Cocktails er en stor business, og det arrangeres årlig mesterskap i bartending.


Lurer på om noen har noen gode tips å dele om drinker man lett kan blande selv, eller noe dere anbefaler. Jeg prøver også gjerne nye drinker hvis de har noe spennende på menyen. Du har jo nevnt Red Bull. Cola, sprite, battery og juice eller kanskje Fanta Exotic er også enkle blandevann som forsåvidt er greie. Du bør også åpne deg for andre typer brennevin, feks rom og gin, som også er veldig anvendelige i enkle drinker (typen rom og cola, gin og tonic, etc.).


Ett besøk i en bar i disse tider er ofte preget av nye, fancy drinker med flott utseende og moderne smak. Men det er ikke for ingenting at enkelte drinker blir kalt klassiske drinker , de er rett og slett verd å få med seg, og disse er ofte mye enklere å mikse enn nye med mange rare ingredienser som man aldri har hørt om.

Tannerosjon kan også skyldes syre som kommer fra magen ved oppkast eller sure oppstøt. Nedslitte tenner kan bygges opp igjen med plastmaterialer. Sterk slitasje og stor belastning på tennene ved tygging, kan føre til at det er nødvendig med en krone på tannen, ifølge Helsedirektoratet.


Det dreier seg om alt fra tropiske drinker fra eksotiske barer i Østen og Karibien til signaturdrinker fra mange av verdens beste barer. Våre skandinaviske spesialiteter er ikke glemt. Leksikonet inneholder det meste fra Tromsøs ” Sure Føtter” til danskenes ”Brandbil” og ”Københavnerstang”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg